Prispolicy

Birdie tagit bort väntetiden på att få ut prispengarna! Vi tycker inte det är rätt med ”vänta-minst-3-månader-eller-längre” för att prispengen ska komma till vinnarna. För att Birdie ska kunna betala ut prispengarna direkt krävs att laget kan skicka en digital faktura eller använder sig av en tjänst som tex frilansfinans. I övrigt gäller Birdie prispolicy enligt nedan..

Alla priser som annonseras är den kostnaden Birdie behöver ta, det vill säga arbetsgivaravgifter med mera dras av vid löneutbetalning.

Man måste deltagit i turneringen på plats, varit med på prisutdelningen och blivit fotograferad för att få del av priset där Birdie äger rätten till bilderna. Som prisutdelare äger Birdie rätten till pressbilder med vinnare, antingen under prisutdelningen eller efter evenemanget. (I samband med Birdie 30 Online frånfälle dessa krav då evenemanget sker online. Medlemskap i Birdie förening är dock ett krav.)

Det är upp till deltagaren att skicka in de nödvändiga uppgifterna (personkonto, personnummer, fulla namn samt adress) eller skicka den faktura inom en vecka efter evenemangets slut för att vara berättigad till vinsten och fakturan måste inkomma senast två veckor efter evenemanget och ha en betalperiod på 30 dagar.

Vi betalar ut vinstpengar mot faktura om du har en f-skattsedel alternativt så gör vi en löneutbetalning. Vid besökare som inte är bosatta i Sverige eller inte har ett svenskt bankkonto så måste denna skicka en faktura.

  • Vid en löneutbetalning kommer då dra av arbetsgivaravgifterna av vinstpengarna och vi tar administrativ kostnad om betalningen ska delas upp på mer än en person (400:-/person).
  • Vid fakturering det är viktigt att veta att vi är en förening och kan inte dra moms, därför skall det totala beloppet vara exakt på den summan du har vunnit ink moms. Om man inte bor i Sverige, men inom EU och fakturerar så måste man ha svensk F-skattsedel alternativt E101, eller A1-intyg.
  • Om du vill skicka en faktura men saknar F-skattsedel (eget bolag) är det enkelt att registrera dig på tex www.frilansfinans.se som i sin tur kan skicka ut faktura och betala ut vinstpengen till dig  som lön.

Produktpriser i tävlingar delas inte ut av Birdie utan av respektive sponsor.

Utbetalningen kan ta upp till 90 dagar. Tänkt på att om en vinnare tar tid på sig att skicka in uppgifter för utbetalning så drabbar det samtliga.

Vid fakturering skall denna postas till invoice   @  birdie org
Fakturan måste innehålla alla dina uppgifter som vinnare i form av fullständigt namn, personnr samt nick under turneringen.

Här finns även en bra länk för dig som är mottagare av priser.