BIRDIE SCENE
Årets tema: "Back 2 the roots"

Årets tema för scene-tävlingarna är "Back 2 the roots” och vi genomför sju tävlingar; Demo, gamedev, streaming music, tracked music, freestyle graphics, animation/video och freestyle photo.  Förutom äran står 60 000 kr i prispengar på spel. Det är 60 000 kr för alla scenetävlingar och hela 25 000:- till demo! Vi har även prylar för ett värde av 15 000:- utöver prispengarna!

 

Streaming music är för alla sorters musik, skapade hur man vill, en klassiker på Birdie.

Tracked music är musik skapat med en så kallad tracker, ett sätt att skapa musik som började med de förta Amiga-datorerna.

I Freestyle Graphics kan du låta din kreativitet flöda och rita/måla/rendera häftiga bild-alster som får publiken att häpna.

Animation/Video är för alla sorters animationer och video-klipp, en cool musikvideo, häftiga fighting-scener eller kanske en liten tecknad film? Du väljer!


Demo är huvudattraktionen på Scene. Programmerare, musiker och grafiker arbetar tillsammans och skapar audiovisuella program som kallas ”Demo” (av demonstration). Det gäller att ha de häftigaste effekterna, de coolaste 3D-modellerna och den ballaste musiken för att vinna.

I Gamedev så kan du som alltid velat göra ett spel äntligen göra det, och tävla med det också! 

Freestyle Photo är en tävling där du lämnar in dina fotografier. De kan vara tagna med en mobiltelefon, en mellanformats-kamera, en systemkamera eller någonting helt annat, du väljer! Det är i den här tävlingen du ska ställa upp med dina fantastiska landskapsbilder och abstrakta fotografier på arkitektur. Var inte rädd för att lämna in bilder om du inte har en jättefet systemkamera med objektiv för flera tusen, det är inte utrustningen som gör fotografen.

tags: Birdie