SESF certifierar e-sporten på Birdie
Skaffa licens här: https://licens.sesf.se

Birdie har under flera års tid haft ett lyckat samarbete med Svenska E-sportföreningen, och även i år kommer e-sporten ligga under SESF turneringslicens. Alla som är med i turneringarna skall ha en giltig spelarlicens. 

 

Skaffa licens här: https://licens.sesf.se  

 

Om SESF

Svenska E-sportföreningen, SESF, är en samarbetspartner till Birdie sedan flera år och hjälper oss se till att kvalitén både på domare, spelare och turneringar hålls hög. 

 

"Svenska E-sportföreningen arbetar för att skapa en stabil plattform som svensk e-sport kan stå på. En del av detta är att utbilda och licensera domare. Detta har vi gjort de senaste åren på Birdie och vi kommer att göra det även i år. En spelare som deltar i en turnering med licensierade domare kan förvänta sig att domarna arbetar för att minska risken för förseningar och konflikter samt att eventuella konflikter hanteras korrekt." säger Magnus "Dronar" Jonsson, ordförande för Svenska E-sportföreningen

 

"Ett annat steg är att licensiera spelare. En licensierad spelare har lovat att spela rättvist och att uppträda sportsligt. En domare som dömer en turnering med licenserade spelare kan förvänta sig att spelarna spelar sportsligt och agerar med respekt för andra spelare och turneringens domare. En spelare som inte följer detta kan få sin licens spärrad under en begränsad tid. Spelaren kan då inte deltaga i någon turnering som kräver en SESF-licens."

 

Läs mer om SESF här: http://www.sesf.se

tags: Birdie