Birdies stora demopris
Extra! Priser även till bästa n00b!

 

Birdie presenterar sitt stora pris för bästa demo! Kanske var det så det svenska datorundret startade, med entusiaster som hackade kod, skapade grafik och musik på dåtidens värstingdatorer som Amiga och Atari. Tillsammans förenades tre sköna konstformer i ett demo, det ultimata beviset på 1337. Ur demoscenen skapades embryon till företag och företeelser som till exempel Starbreeze, Digital Illusions och The Astonishing Tribe.

 

Birdie är stolta över att presentera Poolia som möjliggörare för att lyfta fram dagens bästa kreatörer inom demoscenen. Birdies stora demopris består av två delar där vi kommer belöna dels bästa demo, dels bästa n00b-demo där Birdie själva väljer ut unga kreatörer som inte släppt ett demo tidigare.

 

I prispoolen ligger totalt 25 000 kr inklusive VIP biljetter till 2018 års Birdiefestival. 2000 kr går till bästa n00b.

 

”Demoscenen är hjärtat av Birdie sedan starten 1992. Birdies stora demopris är ett sätt för oss att hylla vårt ursprung, alla sceners som brinner för att skapa och för att få in nya unga talanger!” säger Jesper Björkman, ordförande föreningen Birdie

 

”Vi ser att framtidens kompetens inom data och IT samlas på Birdie. Vi ser att unga inspireras att välja utbildningar och yrken inom data och IT. Vi hittar rätt person till rätt plats. Och på Birdie hittar vi rätt” säger Monica Werneman, vd Poolia Uppsala

 

Regler och info

Ett demo är ett datorprogram skrivet av en demogrupp för att visa på gruppmedlemmarnas programmeringskunskaper. Det är alltså en exekverbar fil som gör alla coola effekter i realtid, inget förrenderat i ett videoredigeringsprogram.

 

# Vi kommer spela in samtliga Demo-bidrag, det måste därför kunna gå att välja upplösning 1280x720p60.

# Användaren måste kunna avsluta demot med för platformen standardtangentryckning.

# Maximal exekveringstid är 8 minuter.

# Rena animationer är inte tillåtna. Exekverbara filer som endast innehåller en animation och en animationsspelare är inte heller tillåtna.

# Maximalt ett bidrag per grupp.

 

För Birdie n00b-pris tillkommer ett par punkter förutom de regler som gäller för Birdies demo generellt

# Du ska inte ha släppt ett demo tidigare.

# Vem som får n00b-priset bestäms av en jury från Birdies Scene-crew. 

tags: Birdie