Retrospelsmässan

Info om Retrospelsmässan på Birdie 29 – 2019 kommer att utannonseras senare. Läs om vad som hände 2018 nedan. 🙂

 

Pressrelease Birdie Retro

Retrospelsmässan kommer till Birdie i Uppsala

Skandinaviens största mässa för retrospel kommer till Uppsala och landar på datorfestivalen Birdie som är både Sveriges äldsta LAN och det största som arrangeras ideellt. Tillsammans skapar vi ”Birdie Retro” och kraftsamlar en mängd olika aktiviteter som har koppling till retrospelskulturen.

Retrospelsmässan drar uppåt 5000 besökare årligen i Göteborg och detta är ett led i att etablera sig i Uppsala. Evenemanget sker 10-12 maj på IFU Arena, som är Uppsalas största och nyaste idrottsanläggning.

Evenemanget kommer att ha den största utställningen som Retrospelsmässan gör vid sidan av det egna ursprungliga evenemanget i Göteborg. Totalt kommer nära 1000 m2 fyllas med aktiviteter, arkadspel, flipper, utställare, marknad, gamla spel och spelmaskiner!

Fredag kväll blir det konserter och musik från stora scenen med bland annat ett DJ-set med Psychophant VS Starchild. Fler artister och akter kommer att utannonserats senare.

Dessutom sker en rad olika tävlingar inom Demoscenen i programmering, gamedev, film, musik, foto och kreativt skapande med datorn. Under lördag kväll blir det en stor final  för Birdies demoscen där de bästa bidragen visas upp inför publik.

”Birdie är retro! Vi har fortfarande aktiva arrangörer i evenemanget från 1993 när Birdie grundades och på den tiden var det som är retro idag senaste nytt! För oss är Retrospelsmässan en fantastisk samarbetspartner och vi delar både värderingar och visioner!” säger Viktor Knaust, ordförande föreningen Birdie

”Vi har länge haft tankarna på att expandera till Stockholm, och nu när vi fick chansen att landa på Birdie i Uppsala så var allt helt rätt! Vi delar samma passion för gamla spel och för gräsrötterna!” säger Johan på Retrospelsmässan

Om Retrospelsmässan

Retrospelsmässan är Skandinaviens största retrospelsevenemang med ett årligt återkommande event i Göteborg. Den första mässan var 2010 och blev en storslagen succé, vilket gjorde att vi som arrangörer självklart ville fortsätta med detta. Grundtanken med mässan är att man ska kunna prova så mycket som möjligt av det som funnits i spelväg från 70-talet och fram till 90-talet. Dessutom ska man kunna handla retrospel i marknadsdelen. Nu kommer vi till Birdie och Uppsala

Öppettider och biljetter

Retrospelsmässan på Birdie har öppet alla tre dagar. Det går bra att köpa biljetter på plats men enklast är att förköpa biljett online på https://beta.lanportal.se/events/11-retrospelsmässan-på-birdie

1 dagsbiljett kostar 200 kr

3-dagarsbiljett kostar 300 kr

Barn under 10 år går in gratis i sällskap av vuxen

Torsdag 10 maj, 11.00-20.00

Fredag 11 maj, 11.00-20.00

Lördag 12 maj, 11.00-20.00

Innehåll & aktiviteter

Arkadspel

Retrospelsmässan presenterar en fet arkadspelsutställning på Birdie. Det kommer att vara ett stort urval av arkadspel, allt från klassiska 80tals lir till det senaste på plats. Mynten kan ni lämna i spargrisen för alla arkadspelen står på freeplay – game on!

Flipperspel

Flipperspel kommer finnas på plats hos Retrospelsmässan på Birdie, utmana dina vänner och bekanta i en match i den äldsta (och kanske roligaste) formen av gaming som finns.

Demokonsoler

Retrospelsmässan på Birdie kommer att ha ett brett utbud av spelkonsoler på plats att testa. Ta en resa genom spelens historia ända från 70talet fram till dagens konsoler. Visa barnen vilka spel mamma och pappa spelade som unga.

Marknad

Kom och fynda i Retrospelsmässans marknadsdel på Birdie, gamla spel, nya spel, merch och prylar – det finns något för alla!

Speedruns

Speedrunsdemos kommer rulla under samtliga dagar, Swederunners dyker upp med några av sina bästa runners och bjuder på lektion i snabba skills! Se experter lira datorspelen så snabbt som möjligt genom att utnyttja skicklighet och buggar i spelen.

https://www.facebook.com/Swederunners/ 

Twitter.com/TeamSwedRunners

Twitch.tv/irregularjinny

Speltävlingar

Varje dag kör vi speltävling hos Retrospelsmässan på Birdie, en mästare i Street Fighter 4 på arkad ska koras, varje dag! Fina priser utlovas.