Strömbäcks folkhögskola skickar $upahotfire

Strömbäcks folkhögskola skickar CS:GO lag till Birdie!
 
$upahotfire
cubexz (Eddie Johansson), Momentos (Hampus Nilsson), OBBENO (Max Lysén), vinny (Vincent Bodin), Jaanze (Oscar Eriksson Janze) Foto: Johan Ågren
 
Esport på Strömbäcks folkhögskola är Sveriges första heltidsutbildning i CS:GO. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN och målet är att deltagarna ska förbättra sina färdigheter i CS:GO, samt utvecklas som både lagspelare och individer. På schemat finns en stor mängd speltid, men även annat som är viktigt för att bli en framgångsrik spelare. Nytt för i år är att man kan söka till utbildningen som ett helt lag. Sista ansökningsdag till höstterminen 2018 är den 16 april. Strömbäcks Folkhögskola ligger två mil söder om Umeå och har närmare 150 studerande varav ungefär hälften bor på skolan.