EXPO

Birdie EXPO

Öppettider

Torsdag 30 maj – 10:19 till 18:00

Fredag 31 maj – 10:00 till 18:00

Lördag 1 juni – 10:00 till 18:00

Priser

En 1-dagsbiljett kostar 100 kr

En 3-dagarsbiljett kostar 200 kr

Barn under 11 år går gratis i sällskap av betalade vuxen.

 

Parkering vid IFU Arena

Det finns gott om parkering nära Birdie Expo på IFU Arena. Tillsammans med Sportfastigheter i Uppsala kan vi nu erbjuda alla våra besökare till Birdie ett festivalpris på parkeringen vid IFU Arena när man betalar med en app (SMS Park, Parkster). Ange koden 18508 och maxtaket blir då 45 kr per dygn istället för ordinarie pris 160 kr per dygn. Koden kommer bara vara aktiv under tidsperioden den 29/5-2/6.

OBS! Det kommer vara samma timkostnad som vanligt, men det finns ett maxtak om man parkerar ett helt dygn om du använder koden i appen. Taxan är 9 kr per timme kl. 07-23 och 2 kr per tim kl. 23 -07, men max 45kr/dygn.

OBS! Maxtak gäller endast när du använder app, inte parkeringsautomat.

 

Vad händer på Birdie EXPO?

Utställare

På Birdie Expo får du ta del av spelet Aria Disconnect och möta dess grundare Kimmo.

Aria Disconnect är en historia som började nånstans tidigt 2017, men själva idén & passionen att skapa ett helt eget TV-Spel började en dag på hösten 2013 när jag mitt i allt, helt plötsligt fick en ide som kändes så uppenbar och så rätt, som en uppenbarelse helt enkelt. Nämen så var det. Med ett pirr genom kroppen började jag skissa på en karaktär och olika vapen i ett kollegieblock på mitt dåvarande jobb. ”Jag ska skapa ett eget TV-Spel”.

Jag fick nys om att Game Maker hade släppt en version som hade stöd för 60 FPS  och då började allt, på riktigt! Men denna gång ska jag återanvända ider från Crescent Collar och skapa ett platformer spel, jag ska skapa en Metroidvania! Fast med Cyberpunk känsla, på ett BRA sätt! Och här står jag nu 2 år senare, med Aria Disconnect och satsar för fullt på detta. Detta ska förbanne mig bli av, Aria Disconnect ska bli det Super Nintendo spel jag aldrig fick uppleva som liten, som jag vill att du ska spela.

Läs mer: https://www.ariadisconnect.com

Nördloppis

Birdie kan tillsammans med Nerdevents presentera ett Nördloppis! Loppisen hålls igång i Birdies Expo 30 maj – 1 juni mellan 10.00-18.00. Kom och hälsa på Nerdevents, vinn fina priser i ett Nördquiz, spela brädspel eller sjung dig hes i vår karaoke. Fynda nördiga och sköna prylar på Nördloppisen.

Vi söker dig som vill ställa ut som säljare i Nördloppisen. All info och anmälan till loppisen hittar du här: https://goo.gl/ubsVs8