Birdie EXPO

Birdie EXPO

Birdie EXPO sker inne på Birdiefestivalen och en biljett till evenemanget ger tillgång till både själva mässan och till alla händelser som sker på Birdies olika scener. En biljett till Birdie EXPO ger möjlighet att se på e-sportfinaler, konserter, föreläsningar och allt annat som sker inne på Birdie. De flesta tävlingar i e-sport kräver dock att man har med sig en egen dator och har köpt en LAN-platsbiljett.

Öppettider

Torsdag 30 maj – 10:19 till 18:00

Fredag 31 maj – 10:00 till 18:00

Lördag 1 juni – 10:00 till 18:00

Priser

En 1-dagsbiljett kostar 100 kr

En 3-dagarsbiljett kostar 200 kr

Barn under 11 år går gratis i sällskap av betalade vuxen.

OBS. Birdie är ett kontantlöst evenemang och tar bara emot betalning på plats med kort eller Swish.

Parkering vid IFU Arena

Det finns gott om parkering nära Birdie Expo på IFU Arena. Tillsammans med Sportfastigheter i Uppsala kan vi nu erbjuda alla våra besökare till Birdie ett festivalpris på parkeringen vid IFU Arena när man betalar med en app (SMS Park, Parkster). Ange koden 18508 och maxtaket blir då 45 kr per dygn istället för ordinarie pris 160 kr per dygn. Koden kommer bara vara aktiv under tidsperioden den 29/5-2/6.

OBS! Det kommer vara samma timkostnad som vanligt, men det finns ett maxtak om man parkerar ett helt dygn om du använder koden i appen. Taxan är 9 kr per timme kl. 07-23 och 2 kr per tim kl. 23 -07, men max 45kr/dygn.

OBS! Maxtak gäller endast när du använder app, inte parkeringsautomat.

Vad händer på Birdie EXPO?

Utställare

Försvarsmakten

Birdie är glada över att kunna presentera Försvarsmakten som samarbetspartner för årets evenemang. I Uppsala finns Uppsala Garnison och Luftstridsskolan som nu besöker Birdie med möjlighet för alla deltagare att prova en fysutmaning, få reda på hur man kan bli exempelvis Stridspilot eller Flygstridsledare och veta mer om hur det är att vara anställd inom försvaret.

Du kan även få veta mer om hur en militär grundutbildning går till och hur en mönstring fungerar.

Under eventet kommer det finnas möjlighet att vinna fina priser.

Läs mer om Flygvapnets olika befattningar på jobb.forsvarsmakten.se/befattningsguiden

Aria Disconnect

På Birdie Expo får du ta del av spelet Aria Disconnect och möta dess grundare Kimmo.

Aria Disconnect är en historia som började nånstans tidigt 2017, men själva idén & passionen att skapa ett helt eget TV-Spel började en dag på hösten 2013 när jag mitt i allt, helt plötsligt fick en ide som kändes så uppenbar och så rätt, som en uppenbarelse helt enkelt. Nämen så var det. Med ett pirr genom kroppen började jag skissa på en karaktär och olika vapen i ett kollegieblock på mitt dåvarande jobb. ”Jag ska skapa ett eget TV-Spel”.

Jag fick nys om att Game Maker hade släppt en version som hade stöd för 60 FPS  och då började allt, på riktigt! Men denna gång ska jag återanvända ider från Crescent Collar och skapa ett platformer spel, jag ska skapa en Metroidvania! Fast med Cyberpunk känsla, på ett BRA sätt! Och här står jag nu 2 år senare, med Aria Disconnect och satsar för fullt på detta. Detta ska förbanne mig bli av, Aria Disconnect ska bli det Super Nintendo spel jag aldrig fick uppleva som liten, som jag vill att du ska spela.

Läs mer: https://www.ariadisconnect.com

Frosty Elk och WarFallen

På Birdie kommer det svenskutvecklade spelet WarFallen kunna provspelas. Frosty Elk kommer ha en monter med en massa datorer redo för alla besökarna som vill svinga sina svärd mot varandra och de infekterade.

Svenska grundaren bakom titlar som Age of Chivalry samt Chivalry: Medieval Warfare släpper nu sin senaste titel WarFallen. Det nya spelet tar genren ett steg längre och lägger till element som tidigare inte funnits, vilket skapar en unik upplevelse. Med ett minimalt team har de lyckats förmedla en spelkänsla och ett fräscht grepp om första-persons svärdspel. Utvecklingen har fokuserat på spelkänsla och att behålla det som gjort genren så populär. Spelet har premiär den 28 maj.

Kom och prata med utvecklarna, prova spelet och få med dig en gratis spelnyckel hem.

Kliv in i en unik stil av lagspel online som utspelar sig i en fiktiv medeltida värld fylld med utmaningar och uppdrag, Välj bland olika roller som har unika vapen, utrustning och förmågor, allt medans lagen tävlar inte bara mot varandra utan även mot de infekterade som finns överallt. Efter 100 av krig så har all död tagit ut sin rätt, blodröda floder och döda kroppar överallt blev den perfekta grogrunden för sjukdomar. Infektionen som drabbade är fortfarande av okänd art och än har inget botemedel upptäckts. De tidigare fienderna slåss nu inte bara mot varandra, utan även mot de infekterade som finns överallt och hatar alla oavsett.

2 lag, 4 spelartyper och en massa infekterade. Spela som bågskytt, riddare, pestdoktor eller smed.

WarFallen är ett spel som kan ses som ett medeltida Team Fortress 2, med massor av infekterade ickespelare som blir ett tredje lag som finns överallt och hatar alla.

Nördloppis

Birdie kan tillsammans med Nerdevents presentera ett Nördloppis! Loppisen hålls igång i Birdies Expo 30 maj – 1 juni mellan 10.00-18.00. Kom och hälsa på Nerdevents, vinn fina priser i ett Nördquiz, spela brädspel eller sjung dig hes i vår karaoke. Fynda nördiga och sköna prylar på Nördloppisen.

Vi söker dig som vill ställa ut som säljare i Nördloppisen. All info och anmälan till loppisen hittar du här: https://goo.gl/ubsVs8

Vildhallon

Det kreativa företaget Vildhallon kommer ha sitt partykortspel NätTrollz! till salu på Birdie Expo. NätTrollz är ett spel i vilket man som spelare iklär sig rollen som en bitter nätkrigare som med alla medel ska vinna diskussionstrådar på nätet. 

De finns överallt: på Twitter och Flashback, men inte minst i Nyhetsblaskans kommentarsfält och i Stå upp för-grupper. När källaren har kvävt dem får de ny näring av uppmärksamhet på nätet. Som spelare tar du rollen av ett nättroll med ett enda syfte: att vinna eller förstöra så många diskussionstrådar som möjligt.

NätTrollz! är ett partykortspel med bitande vass humor som också belyser källkritik och hur lätt det är att påverka nätet negativt. Detta är spelet som alla nätkrigare väntat på! Det är också spelet för alla som insett att man inte kommer nån vart av att tjafsa på nätet. Och så får du lära dig precis hur kraftfulla gulliga kattungar är

Läs mer: https://vildhallon.com

Testa schack med Uppsala SSS

Schack är ett 1500 år gammalt spel, men är i dag större och mer spritt än någonsin. På Birdie kommer vi att bjuda på flera schacktävlingar, uppvisningsspel, spel mot dator, mot spelare i andra länder och datoranalyser av dina schackpartier. Men du kan också bara komma förbi för att spela ett parti mot en ny eller gammal kompis.

Vi bjuder också på flera schacktävlingar, uppvisningsspel, spel mot spelare i andra länder samt datoranalyser av dina schackpartier. Men du kan också bara komma förbi för att spela ett parti mot en ny eller gammal kompis. Välkommen!

Uppsala SSS är en schackklubb för ungdomar. Vi erbjuder träning och tävling eller bara spel för skojs skull, till alla som vill. Vi finns på Uppsala Schackcentrum, Sysslomansgatan 8 i Uppsala. Läs mer på www.usss.se.

Datorschack på Birdie

På Birdie kommer du få möjlighet att spela mot eller med en retrodator. Vi har grävt fram en Boris Diplomat från 1979 som tar emot alla utmaningar!

Träffa Nätverket Leia och Female Legends

Nätverket Leia och Female Legends kommer till Birdie och anordnar separatistiskt häng för tjejer och ickebinära. Kom och häng, spela och snacka med oss! Female Legends och Leia har en yta i expon där det kommer kommer finnas aktiviteter och vara ett ställe att hänga på tillsammans! Mer info om aktiviteterna kommer inom kort.

Vad är Nätverket Leia?

Leia är ett nätverk inom Sverok för att du som tjej inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Vi anordnar nätverksträffar runt om i landet där du kan träffa nya vänner, spela spel, lära dig om nördfeminism eller bara prata av dig. Leia har också ett mentorskapsprogram där nya engagerade får hjälp av erfarna mentorer. Tillsammans stärker vi tjejers plats i spelhobbyn 2764.png

Vem är Leia till för?

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen. Personer från alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn. sverok.se/leia

Vad är Female Legends?

Female Legends är ett community för tjejer och icke-binära som håller på med alla former av e-sport och gaming, från gräsrots- till proffsnivå. Vårt mål är att alla utövare ska känna sig inkluderade, accepterade och representerade. 

Vi arrangerar egna LAN och turneringar (bland annat Women’s E-sports League tillsammans med Challengermode), har coaching i olika e-sporter och anordnar spelkvällar. Vi medverkar också på externa event, som LAN och konvent. På externa event arrangerar vi community-aktiviteter och fungerar trygghetsskapande för våra medlemmar. femalelegends.com

Meet and Greet med Inger ”Trigger Finger” Grotteblad på Birdie

Ska du åka på Birdie i Uppsala mellan den 30 maj – 1 juni? Female Legends kommer att finnas på plats med en monter och arrangera olika aktiviteter. Bland annat har du chansen att träffa Inger ”Trigger Finger” Grotteblad – farmorn som är gamer och har blivit uppmärksammad över hela världen.

Förra året såg jag en film på nätet där Tommy ”Potti” Ingemarsson sökte en kvinna 60+ som var villig att lära sig att spela Counter Strike. Jag sökte och blev uttagen till det första seniora teamet i hela världen, säger Inger Grotteblad.

Laget har blivit en succé över hela världen med många fans och har uppmärksammats av BBC, CNN, Wall Street Journal och andra TV-bolag och medieföretag över hela världen. Tysk TV Proseiben har just gjort ett reportage om Inger.

Kom och träffa Inger och Female Legends den 31 maj kl 13:00 på Birdie! 

LAN FÖR ALLA

Vi på Birdie drivs av att LAN är till för alla! Vi har deltagare som kommer med assistenter, kör rullstol eller på olika sätt inte kan ta del av LAN på samma villkor som merparten av deltagarna på Birdie. Vi vill göra det enklare för alla att ta del av Birdie.

För att bli bättre så har Birdie med hjälp av en rad vänner initierat ett projekt där vi vill få kontakt med dig som vill gå på LAN och har en funktionsvariation. Vi vill tillsammans med dig se hur vi kan göra upplevelsen att vara på ett LAN bättre!

Vill du vara med på Birdie 29 och hjälpa oss göra LAN bättre för alla? För mer information och villkor, kontakta oss på lan4alla@birdie.org. Vi löser LANbiljetter eller eventpass, mat och ev boende åt dig samt medföljande målsman / assistent. Vi har ett begränsat antal platser.

Som en del i projektet lanserar Upsala Studenters idrottsförening sitt nya verksamhetsområde, USIF e-sport, och tar med sig rullstolsburna tennisspelare för att utmana alla i konsolspel! Projektet syftar till att dokumentera besökares upplevelser och sammanfatta detta i en checklista för LAN.

HandiPLAY medverkar i projektet, som deltagare på LANet och som utställare i Birdies Expo.

Bakom projektet står Birde, ABF i Uppsala län, EsportUnited, Svenska LAN-förbundet, USIF, Dalkurd FF, Parasport Uppland, HandiPLAY, Eloso Förlag med flera parter. Uppsala stöttar projektet. Vi använder oss av e-sportförbundet SESF certifiering av e-sportdomare och turneringar.

Funktionsvariationer & gaming!

På fredag kl 15.00 på Birdes stora scen möter du Sigurður Bjarki Haraldsson från Permastunned Gaming, Pontus Hedenberg från HandiPLAY, Gösta från Parasport Uppland Ludwig Persson från USIF och Mikael Eriksson från Idrotts och Fritidsnämnden. Panelsamtalet kommer att modereras av Filip Nyman.

Sigurður Bjarki Haraldsson är lagkapten i Dota 2 för Permastunned Gaming där alla lagmedlemmar har en fysisk funktionsvariation. Deras organisation startade i februari och har redan börjat etablera sig i e-sportvärlden.

Pontus Hedenberg är grundare av HandiPLAY och arbetar ständigt kring hur vi kan inkludera människor med funktionsvariationer inom gaming. HandiPLAY arbetar för att alla ska kunna uppleva datorspelande men också i att arbeta fram parasport för e-sporten.

Ludwig Persson, masters student vid  Uppsala universitet i utbildningsvetenskap inriktning specialpedagogik. Världsrankad rullstolstennisspelare som ser och använder sin gaming som ett socialt verktyg och att arbeta med finmotorik och perception.

Gösta Karlsson sitter på Parasport Upplands förbund där han är ansvarig för skytte. Han började med att spela dator för att hantera smärtan. Han beskriver sig själv som målinriktad men inte alltid en teamplayer dock ändrade e-sporten inställningen. Har även jobbat med data sedan 1981! 

Mikael Eriksson är ledamot i Idrotts och Fritidsnämnden sedan 5 år tillbaka för Centerpartiet. Han är Intresserad av all sport, stort som smått och mycket fokus på hur kommunen kan utveckla Parasport/aktiviteter i Uppsala.

Möt Permastunned Gaming och Sigurður Bjarki Haraldsson på Birdie! 

I projektet LAN FÖR ALLA har vi bjudit in Sigurður ”adaNte” från Island som kommer att berätta om sig som gamer och vad det innebär att bara ha två tummar att spela med. Sigurður föddes utan 8 fingrar men låter inte det stå vägen för att gejma.

Permastunned Gaming is the first all disabled dota2 in the world and we are content that we can play on a high level. We were founded in february 2019 by Cristal of danelaw who originally posted on reddit asking for disabled players to step forward and play dota together. After that a lot of members have come onboard and we have a high skilled 5 man lineup that is currently training for tournaments at the moment. We started streaming to give other disabled persons inspiration and trying to give disabled gamers more exposure in the dota2 community. Our goal is ultimately to have high skilled functioning teams in all the biggest games such as CS:GO, Rocket League, League of Legends and so on. What we will be doing at Birdie 29 is to give the project more exposure, answer what ever questions you may have, tell you in detail more about Permastunned Gaming and hopefully get some disabled or non disabled gamers on board with the project to help promote disabled gaming in general. Our member who will be attenting is adaNte in game but his real name is Sigurður Bjarki Haraldsson and he was only born with thumbs so he is missing 8 fingers.

https://twitter.com/PermastunnedG

https://www.twitch.tv/permastunnedgaming

Eloso förlag

Handbok för superhjältar – rollspelet, sagospelet Äventyr och Hjärnor

Möt Elosos förlag som visar upp och säljer rollspel, böcker och spel på Birdie Expo. Missa inte att titta på spelet som låter dig uppleva världen i den populära bokserien Handbok för superhjältar.

Läs mer: https://eloso.se

Skapa berättelser i Röda Maskens värld. Bli en hjälte i Lisas gäng och bekämpa brott och elakheter i Rosenhill! Nu kan du bli hjälten tillsammans med andra i ett berättarspel där ni skapar mysterier och löser dem tillsammans. Skapad av Elias och Agnes Våhlund med hjälp av Daniel Lehto.

Sagospelet Äventyr är ett magiskt äventyr i gränslandet mellan saga och rollspel. Det riktar sig mot barn i åldrarna 5-12 och deras föräldrar. Upplev sagovärlden Masona och skapa en saga tillsammans där en person är Sagoberättare och de andra hjältar på spännande äventyr.

Hjärnor är ett helsvenskt figurspelssystem som utspelar sig i samhället Möllinge på den skånska ostkusten, sensommaren 1995, efter utbrottet av en epidemi. Sommarhettan håller Skåne i ett fast grepp och zombier vandrar på gatorna. Ingenting är som förut…

USIF e-sport

USIF, Upsala studenters idrottsförening, startar e-sportverksamhet. Idag har USIF genomfört läger för ungdomar med tennis, fys-träning och e-sportturneringar i Tennis World Tour på Xbox. Verksamheten kommer att utvecklas och det finns flera spännande planer för framtiden till exempel att utöka med andra sportspel. Att synas och vara på Birdie är ett naturligt steg för USIF.

”Vi ser dataspelen som något positivt, och vi ser att USIF kan få unga att både träna tennis och utöva e-sport. Tennisen ger möjlighet till hälsa, styrka och energi vilket också är viktigt för att prestera maximalt i e-sport” säger Peter Rejmer, tränare på USIF

USIF ställer ut på Birdies Expo. Kom och besök oss! 

DELTACO GAMING

DELTACO GAMING kommer till Birdie. Besök deras monter i Birdies Expo och testa sköna gaming gear och var med i olika aktiviteter. Kanske går du hem med en vinst eller en goodiebag… DELTACO GAMING kommer även att sponsra flera av Birdies e-sportturneringar med gear.

Vi har äntligen glädjen att presentera vårt efterlängtade gaming-varumärke. Efter stor efterfrågan har vi skapat varumärket DELTACO GAMING med konceptet ”Boosta din gaming-upplevelse”. Produkterna är noggrant framtagna för att göra ditt spelande så bekvämt och framgångsrikt som möjligt. 

Sortimentet består av diverse coola gaming-tillbehör såsom musmattor, förbättrings-kit, väskor och vajerlås för gaming-laptops samt tillbehör för Nintendo Switch. Du hittar även såklart grymma tangentbord, möss och headset. Vi utökar sortimentet kontinuerligt och fler spännande gaming-produkter kommer att lanseras inom kort.

Dalkurd

Är du Dalkurds nya spelare i FIFA? Dalkurd FF söker nu efter de bästa konsolspelarna som vill representera Dalkurd e-sport i FIFA turneringar. Vårt mål är att hitta spelare som kan representera Dalkurd i kommande säsonger i eAllsvenskan. Är du Dalkurds nästa spelare i FIFA på konsol? Ta reda på det genom att tävla i vår turnering på Birdiefestivalen 30 maj till 1 juni.

Dalkurd kommer till spelfestivalen Birdie på IFU Arenan under kristi himmelsfärdshelgen. Möt klubben och våra a-lagsspelare. Testa dina krafter i FIFA på konsol och 3 mot 3 i fotboll. Vinn merchandise, och ta chansen att få representera Dalkurd i FIFA turneringar på konsol. Länk till anmälningsformulär: https://forms.gle/uMDgHoFphv4grioc7

“Fotbollen utvecklas. Spelet sker inte längre bara IRL på fotbollsplanen utan även virtuellt i FIFA på konsol. Vi på Dalkurd ska vara där våra fotbollsintresserade ungdomar är. Därför värvar vi spelare i FIFA. Därför har vi ett eget gaming center. Därför är vi på Birdie” säger Johan Gustafsson, VD på Dalkurd FF.

ZOWIE

ZOWIE och Birdie är glada att meddela att ZOWIE XL2546 monitor med Dynamic Accuracy (DyAcTM) kommer att bli officiell turneringsmonitor av Birdie 2019. Birdie är en årlig internationell LAN-händelse och är Sveriges äldsta LAN. Turneringar i CS: GO med flera kommer alla att spelas på ZOWIE XL2546.

”Vårt samarbete med ZOWIE möjliggör för Birdie att hålla större och fetare turneringar i e-sport. Att vi dessutom får tillgång till de bästa möjliga skärmarna gör det hela oslagbart!” säger Viktor Knaust, ordförande Birdie

Maginarium

Besök Maginarium på Birdie Expo och upptäck deras stora sortiment av muggar, t-shirts, kuddar och mycket annat med fantastiska motiv. Missa inte att köpa med dig Birdie-muggen för bara 29 kr. Obs, det är begränsat antal muggar med Birdies profilfågel på.

Läs mer: https://maginarium.pl/en/

Publiclir

Publiclir goes Birdie! Och vi har goodies till alla. Eller ja. Är du medlem i Publiclir så kommer du kunna vara med och få chansen att få godis, gear och annat i våra giveaways. En gång om dagen kommer några lyckliga medlemmar få loot av av oss. Blir medlem idag! Möt oss på Birdie!

Står du stadigt? Har du viljan att vinna? Besök Publiclirs monter och bevisa att du är ”last man standing”. När vi har samlat 10 personer så kör vi jägarvila, det vill säga i 90 grader mot en vägg, så länge som möjligt. Siste man eller kvinna som härdar ut längst får ett sjukt hemligt pris från Publiclir!

Publiclir utmanar alla på duell. Möt andra CS:GO spelare som tror att de är bättre än just dig i matcher, en mot en. Varje dag arrangerar vi flera tillfällen där det bara finns en som kan blir vinnare. Alla andra förlorar. Förutom äran och känslan att vara en vinnare så kommer vi dela ut fina priser.

Publiclir är en ideell spelförening grundad 2012 och ansluten till Esport United. Att bli medlem på Publiclir är helt gratis och ger dig som medlem olika förmåner som tjänster, tävlingar och turneringar med priser. Publiclir stöttar svensk e-sport och hjälper spelare och lag att ta sig till olika evenemang. Publiclir är sedan 2016 Sveriges största ideella spelförening med idag 48000 medlemmar. Bli medlem, regga dig direkt på www.publiclir.se

Testa dina VR-skills i HTC Vive station

Testa succéspelet Beat Sabres i Publiclirs monter på Birdie Expo. Här ska du slå lådor som kommer mot dig med ljussablar i takt till musiken. Blir du nya mästaren på Birdie? Vinn fina priser.

Klara en hel låt på ”expert”: 

-1x QPAD FX50 Publiclir Limited Edition (värd 249kr) + 

-5st portioner av X-Gamer Hyperbeast

Slår dagens highscore:

-1st QPAD FX50 Publiclir Limited Edition (värd 249kr) + 

-1st Publiclir t-shirt (värde 299kr) + 

-1st burk av X-Gamer Hyperbeast (värde 300kr) +

-1st Publiclir New Era keps (värde 349kr) +

-1st FlorPad (värde 600kr)

CS:GO 1on1 King of the hill

Den numera legendariska 1on1 ”king of the hill” är tillbaka, denna gången med fler och uppdaterade priser! Kom till Publiclirs monter i Birde Expo och visa dina skills i CS:GO. Vinn fina priser!

Prisstege

5 vinster i rad:

– Xtrfy GP1 musmatta (värde 250kr)

10 vinster i rad:

– Xtrfy GP1 musmatta (värde 250kr) +

– Xtrfy SC1 USB-Ljudkort (värde 400kr) +

– Publiclir T-shirt (värde 299kr)

15 vinster i rad:

– Xtrfy GP1 musmatta (värde 250kr) +

– Xtrfy SC1 USB-Ljudkort (värde 400kr) +

– Publiclir T-shirt (värde 299kr) +

– X-Gamer Hyperbeast tubz (värde 300kr)

20 vinster i rad:

– Xtrfy GP1 musmatta (värde 250kr) +

– Xtrfy SC1 USB-Ljudkort (värde 400kr) +

– Publiclir T-shirt (värde 299kr) +

– X-Gamer Hyperbeast tubz (värde 300kr)

– Xtrfy M1 Mus (värde 700kr)

25 vinster i rad:

– Xtrfy GP1 musmatta (värde 250kr) +

– Xtrfy SC1 USB-Ljudkort (värde 400kr) +

– Publiclir T-shirt (värde 299kr) +

– X-Gamer Hyperbeast tubz (värde 300kr) +

– Xtrfy M1 Mus (värde 700kr) +

– Xtrfy B1 Bungee (värde 500kr) +

– X-Gamer Shaker (värde 150kr) +

– FadeCase granat-replika (värde 100kr) +

– Publiclir New Era keps (värde 349kr) +

– FloorPad (värde 600kr)

Vinn Fortnite-speldator 

Publiclir ger dig en chans att vinn en moddad Fortnite-speldator värd över 50 000 SEK!

Besök Publiclirs monter på Birdie Expo där du kan anmäla dig och delta i en tävling för att vinna en grymt cool och bra speldator med Fortnite tema. Tävlingen kommer pågå under både Birdie och Dreamhack summer, och vinnaren kommer utses under juni.

SM i EHOCKEY

Upplev tävlingar i NHL på Birdie Expo.

Som ni väl vet ser vi alla fram emot ett actionpackat förlängt veckoslut på Birdie i Uppsala. Det är inte bara traditionella LAN-aktiviteter som försiggår, i år kommer även NHLGamer finnas på Birdie i form av finalevenemang av två stora turneringar – det är nämligen Svenska mästare i ehockey som skall krönas!

SCL 1vs1

Vi kickstartar helgen tidigt på torsdag med riktigt högklassig hockey och 16 av de bästa Svenska 1vs1-spelarna som kör hårt mot hårt då en mästare skall avgöras på Birdie! Alla spelare gick igenom ett tufft online kval på NHLGamer och de absolut främsta har pressat sig fram till final och möjligheten att tävla för prispotten på 15 000 kronor och titeln som Svensk Mästare!

SCL 6vs6

På fredag kommer vi få avnjuta massor av väldigt spännande hockey då SCL 6vs6 och dess fyra bästa lag Northern Ascendancy, Vesa Pompa HC, Bucketeers och AIK Hockey tar scen på Birdie för att tävla om titeln som den första 6vs6 Svenska mästaren samt en rejäl pott på 50 000 kronor.

Alla matcher kommer sändas live på www.twitch.com/nhlgamer,

Läs mer här om spelare och tider för alla matcher: https://www.birdie.org/2019/05/svenska-mastare-i-ehockey-skall-kronas-pa-birdie/ 

Konsolsport

Konsolsport ställer ut inne på Birdie på läktarna ovanför LANplatserna. Här arrangeras turneringar i flera konsolspel. När det inte sker tävlingar och matcher så finns möjlighet att testa att spela. Tävlingarna i Tekken 7 är även en del av Tekken World Tour 2019!

SwedenPhaceOffMajor#Birdie29 

Birdie presenterar stolt tillsammans med Konsolsport mängder av konsolspelsturneringar på Birdie 29! Konsolsport garanterar minimum 29 0000 kr i prispotten till konsolspelen enligt nedan.

Turnering, prispott, anmälningsavgift

SMASH Ultimate, 10 000 kr, 249 kr

Street Fighter V, 7 000 kr, 199 kr

Tekken 7, 7 000 kr, 199 kr

Guilty Gear Xrd rev2, 2 500 kr, 149 kr

Dragon Ball FighterZ, 2 500 kr, 149 kr

Turneringarna drivs av föreningen Konsolsport .

Om Konsolsport

Konsolsport är en förening för dig som älskar e-sport och spel på konsol. Konsolsport grundades av tre eldsjälar i Botkyrka med målet är att skapa meningsfull fritid och framtid för unga i förorten och resten av landet. Vi arrangerar mängder av sammankomster och turneringar under året. Läs mer på www.konsolsport.se 

Region Uppsala 

Möt Region Uppsala  på Birdie Expo. 

Region Uppsala kommer ha IT personal på plats under Birdie och hos oss kan man komma med sin dator och få hjälp med felsökning om något går sönder eller om något annat inte funkar. Birdies deltagare är alltid välkommen att fråga så försöker vi hjälpa till. Vi finns i Birdie Expo och kommer ha diverse verktyg med oss.

Birdie Artist Alley

På Birdie Expo finns en liten Artist Alley där besökare kan köpa verk direkt från kreatörerna. Årets Artist Alley är Birdies första och planeras växa större till 2020.

Gameffect

I samband med Birdie är Gameffect stolta att presentera LAN-låset!

Nu kan du låsa fast din dator och skärm och släppa ett orosmoment när du tar med dig din rigg till LAN. Vi har levererat datorer, skärmar och teknik till events i 10 år och vet att olyckor händer överallt.

Med hjälp av skruvar som integreras i ditt nätaggregat, en sax-mekanism som fästs i skärmen och en högkvalitativ vajer så kan ingen lyfta med sig din dator och gå sin väg. Vajern dras sedan enkelt genom lås i dator och skärm för att fästas i bordet.

LAN-låset kostar vanligtvis 495 SEK, men nu på Birdie kommer du som köper låset på plats kunna ta del av vårt premiär-erbjudande och köpa LAN-låset för endast 395 SEK!

Det första och enklaste steget till ett LAN utan oro är att säkra din hårdvara – den billigaste försäkringen är Gameffects LAN-lås med vetskapen att din hårdvara kommer med hem.

https://gameffect.se/butik/Gameffectlanlas-las-datorlas-LAN

Kortfilmfestivalen goes Birdie

Torsdagen 30 maj kl 20:00 inleds samarbetet mellan Birdie och Kortfilmfestivalen med en filmvisning!

Martin Pleure (Regi: Jonathan Vinel, Frankrike 2016, 16 min)

Martin gråter. Han är ensam. Han vaknar en morgon och alla hans vänner är borta. Försvunna. Han ger sig ut för att leta efter dem. En berättelse om kärlek och sorg, helt baserat på material från dataspelet Grand Theft Auto 5.

Pixels (Regi: Patric Jean, Frankrike 2010, 2 min.)
Hjältarna från 8-bitarsspelen är tillbaka! Den här gången för att bokstavligen ta över New York.

Robbie (Regi: Neil Harvey, Australien 2012, 8 min)
Robbie är en åldrande robot på drift i rymden med ett batteri som är på väg att ta slut. Bilderna i filmen är uteslutande tagna från NASA:s Robonaut 2 och nedladdade från deras arkiv.

Operation Jane Walk (Regi: Robin Klengel & Leonhard Müllner, Österrike 2018, 16 min)
Följ med på en alldeles speciell guidad arkitekturvandring i spelet Tom Clancy’s: The Division.

Démontable (Regi: Douwe Dijkstra, Nederländerna 2014, 13 min)
Ett krig utkämpas på köksbordet där en man sitter och dricker sitt kaffe. Världen står i brand. Helikoptrar massakrerar hans tidning, en drönare öppnar eld mot en tallrik broccoli. Detta är en lekfull film om det absurda förhållandet mellan vardagslivet och världens nyheter. 

Exklusivt för Birdie 29 har Uppsala Internationella Kortfilmfestival satt samman ett program med fem uppfinningsrika kortfilmer. Gemensamt för filmerna är att de på olika sätt leker med film som medium, ofta med utgångspunkt i spelvärlden. Det blir en spännande kombination av uttryck och en varierad skara filmer som sällan når publiken här i Sverige utanför Kortfilmfestivalen.

Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, bilder, musik, demos på sin dator. Birdies satsning på Demnoscenen stöds av kulturnämnden i Uppsala.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival arrangerades för första gången 1982 och är idag en av Europas största kortfilmfestivaler. Årets festival äger rum 21-27 oktober på fyra biografer i centrala Uppsala. Under en vecka visas 300 kortfilmer från mer än 60 länder. Dessutom arrangeras ett stort antal samtal, föreläsningar, workshops, fester mm. Läs mer om festivalen på  www.shortfilmfestival.com.