Eventet

Här sammanställer vi alla roliga aktiviteter som inte rör de officiella turneringarna inom Game och Scene samt Funtours.

BirdieCon

BirdieCon är en spelfestival för analoga spel och kommer arrangeras på Birdie.

Besökarna kommer att få testa Magic, Carcassonne, Settlers of Catan och andra spännande brädspel, kortspel, figurspel – ja allt som hör den analoga spelvärlden till. Det kommer finnas gott om tillfällen att delta i både turneringar och spontana spel. På plats finns bland annat föreningarna Starfighters och BORK, och spelbutikerna Fantasia och Prisfyndet, och det kommer att bli olika aktiviteter, testa-på-spel och erbjudanden!

Starfighters kommer att arrangera ett nationellt mästerskap i spelet X-wing med priser till ett värde av 10 000SEK!

Det är gratis entré att besöka BirdieCon men för att få deltaga i turneringar med prispengar så måste man ha köpt en BirdieCon-biljett och anmält sig i förväg till turneringen.

Vill du delta i tävlingarna kan du köpa du biljetter här.

Läs mer här

Retrospelsmässan

Skandinaviens största spelkultursevenemang kommer till Uppsala och landar på datorfestivalen Birdie som är både Sveriges äldsta LAN och det största som arrangeras ideellt. Tillsammans skapar vi ”Birdie Retro” och kraftsamlar en mängd olika aktiviteter som har koppling till gamingkulturen.

Evenemanget kommer att ha den största utställningen som Retrospelsmässan gör vid sidan av det egna ursprungliga evenemanget i Göteborg. Totalt kommer 1000 m2 fyllas med aktiviteter, arkadspel, flipper, utställare, marknad, speed runs, Street Fighter-turnering, gamla spel och spelmaskiner!

Läs mer här

Psychophant VS Starchild

Ja, du läser rätt! På stora scenen kommer det att levereras ett grymt DJ-set med Psychophant VS Starchild
Burre joinar scenen som VJ för ett färgglatt visuellt spektakel! Börja ladda inför den grymmaste spelningen genom tiderna på Birdie!

Kebu

Konsert fredag den 11 maj kl 19:00

Sebastian ”Kebu” Teir är en finlandssvensk artist, musiker och kompositör, som gör ny instrumental syntmusik. Inspirationen kommer både från 70- och 80-talets syntmusik samt modern klubbmusik.

Han är mest känd för sina YouTube-videos, som har samlat in över 20 miljoner visningar och fans från hela världen: http://www.youtube.com/kebunator

Kebu framför sin musik live med ett tiotal gamla analoga syntar. Han vann nyligen det tyska Schallwelle-priset som Bästa Artist 2017

Birdie Scene Dinner

Vi bjuder in gamla och nya sceners till en middag på det nybyggda Arenahotellet. Fredag den 11/5 kl 18:00 kommer demoscenen på Birdie att mötas upp på Arenahotellet för en gemensam middag med riktigt schysst käk. Här kommer det finnas chans att möta gamla bekanta, nya vänner och levande legender inom Scene för att äta och dricka gott.

Med på middagen kommer bland andra Tomas ”Der Danko”, Chris ”Xiny6581” Ekstrand, Gideon Zweitjzer samt veteraner från Birdie Scene crew. Årets scenegeneral Gabriel ”dunz0r” Fornaeus och Martin ”wix” Johansson, en av Birdies grundare, inleder middagen med att berätta anekdoter från förr.

Vi har ett begränsat antal platser, och endast de som har en köpt LAN-plats har rätt att köpa en Birdie Scene Dinnerbiljett.

I priset ingår en trerättersmiddag, en alkoholfri dryck samt kaffe/te. Arenahotellets restaurang kommer att komponera en meny bara för oss, och exakt vad som ingår kommer att avslöjas under våren. Det kommer finnas möjlighet att få alternativ om det är något man inte kan eller vill äta. Det kommer finnas ett vegetariskt alternativ.

Köp Birdie Scene Dinnerbiljetten här: https://beta.lanportal.se/events/3-birdie-28

Moddningstävling

För åttonde året i rad så kommer moddnings-tävlingen att hållas på Birdie, för fjärde året i rad tillsammans med CORSAIR. Att modda sin dator är något som fler och fler intresserar sig för, det innebär kort sagt att man modifierar sin dator för att se snyggare/häftigare ut. Tycker du att du har en snygg dator, kanske med fet vattenkylning, ta dig då till Uppsala den 10 maj för att ställa upp i moddningstävlingen.

Mera information om exakt tid, priser och vad som behövs för att ställa upp i tävlingen kommer i en framtida nyhet.

Lär dig att tracka musik

Sugen på att lära dig att tracka? Vi kommer att ha ett par stationer riggade och klara för den som vill prova på. Givetvis finns det hjälp att få.

Nördquiz

Vem är egentligen härskarnörden på Birdie? Jo, det ska vi ta reda på. Var med i denna kluriga quiz och vinn fina priser.

Datorplockepinn
Kan du ATX-standarden utantill? Vet du vilken av kondensatorerna på ett P4-moderkort som inte behövs? Gillar du att ha sönder datorer medan de är i gång? Då ska du såklart vara med i Birdies datorplockepinn! Två lag tävlar mot varandra i att klippa kablar, ta bort komponenter och liknande på en dator som är igång, det lag som misslyckas och gör så att datorn inte startar igen åker ut. Kul för hela nördfamiljen!

Tangentbordspussel
Kan du skriva 120 ord i minuten? Har du blanka keycaps? Tittar folk konstigt på dig när du kan läsa upp alla tecken på mittersta raden på ditt tangentbord innantill? Då tycker vi att du borde vara med i vår tangentbordspusseltävling. Svordomar! Huvudkliande! Rafflande spänning! Den har allt! Kom till Birdie och visa att all tid du lagt på att spela Typing Of The Dead faktiskt har lönat sig!

Bygg-IKEA-Möbel-Utan-Instruktioner
Är du den där typen som inte läser ritningen innan du skruvar ihop möbler och sen går allting åt skogen? Då har vi rätt tävling för dig! I Birdies Bygg-IKEA-Möbel-Utan-Instruktioner-tävling ska du bygga ihop en möbel helt utan ritning eller bild på möbeln. Det är ingen lätt uppgift. Scene-ansvarige Gabriel ”dunz0r” Fornaeus försökte göra det på ett tidigare Birdie men gav upp och byggde modern konst istället. Så är du sugen på att bli frustrerad, förvirrad och antagligen lite skrattad åt? Anmäl dig på plats!

Fler roliga tävlingar kommer att presenteras i framtiden!

Pärlplattor

Skapa ett snyggt spelemblem med hjälp av pärlor! Nostalgiskt pärlplattepyssel för alla åldrar. Drop-in. Gratis att göra pärlplattor.

Fre-lör 12.00-20.00 i Bibliotek Uppsalas monter

Virtual reality
Testa VR-utrustning och spel! För alla åldrar. Drop-in.

Fre-lör 12.00-20.00 i Bibliotek Uppsalas monter

Fasttracking

Duktig på att tracka musik, musikalisk talang eller glad amatör som hoppas på lite tur? Ok, det är en bra start.
Lägg på stressen av att prestera med ont om tid.
Tävlingen går ut på att tracka musik med en kraftig tidsbegränsning. Den bästa låten vinner ett fint pris!

Streamers

Träffa Eddieboi, 7licious, Roxyproxxy och Alex D’Rosso, delta i giveaways och roliga tävlingar!