FIRST PERSON SHOOTER – Kortfilm på Birdie

Två män tillbringar en kväll med dataspel. Vid sidan av naturljud och avatarernas hurtiga andning hörs spelarnas avslappnade samtal. 

FINLAND 2015. Animation. 7 min. REGI: Hanna Arvela

Uppsala Kortfilmfestival och Birdie visar kortfilmer tillsammans! Under Birdie 30 Online visar vi tre olika program med filmer särskilt utvalda av Uppsala Kortfilmfestival för Birdie. De tre programmen har var sitt tema, Game on, Fantasy features och Comedy cuts. Du ser kortfilmerna på Birdies tv-kanal: www.twitch.tv/birdietv/ Tider kommer utannonseras inom kort.

Exklusivt för Birdie har Uppsala Kortfilmfestival satt samman tre program med uppfinningsrika kortfilmer. Gemensamt för filmerna är att de på olika sätt leker med film som medium, ofta med utgångspunkt i spelvärlden. Det blir en spännande kombination av uttryck och en varierad skara filmer som sällan når publiken här i Sverige utanför Kortfilmfestivalen. Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, demos, bilder, musik på sin dator. Birdie genomför en satsning på demoscene-kulturen med stöttning av Uppsala kulturförvaltning.

Uppsala Kortfilmfestival arrangerades för första gången 1982 och är idag en av Europas största kortfilmfestivaler. Årets festival äger rum 19-25 oktober på fyra biografer i centrala Uppsala. Under en vecka visas 300 kortfilmer från mer än 60 länder. Dessutom arrangeras ett stort antal samtal, föreläsningar, workshops, fester mm. Läs mer om festivalen på  www.shortfilmfestival.com.