EVERYTHING – Kortfilm på Birdie

Everything är en interaktiv upplevelse där du kan bli allt du ser, från djur till planeter, till galaxer och vidare. Det är också en speltrailer. Den är en AI-baserad simulation av naturens egna system, sett utifrån alla tings perspektiv. Berättarrösten tillhör den avlidne brittisk-amerikanske filosofen Alan Watts. 

IRELAND/USA 2017. Animation. 10 min. REGI: David O’Reilly 

Uppsala Kortfilmfestival och Birdie visar kortfilmer tillsammans! Under Birdie 30 Online visar vi tre olika program med filmer särskilt utvalda av Uppsala Kortfilmfestival för Birdie. De tre programmen har var sitt tema, Game on, Fantasy features och Comedy cuts. Du ser kortfilmerna på Birdies tv-kanal: www.twitch.tv/birdietv/ Tider kommer utannonseras inom kort.

Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, demos, bilder, musik på sin dator. Birdie genomför en satsning på demoscene-kulturen med stöttning av Uppsala kulturförvaltning.