Funktionsvariationer och gaming

Funktionsvariationer och gaming

På fredag kl 15.00 på Birdes stora scen möter du Sigurður Bjarki Haraldsson från Permastunned Gaming, Pontus Hedenberg från HandiPLAY, Gösta från Parasport Uppland Ludwig Persson från USIF och Mikael Eriksson från Idrotts och Fritidsnämnden. Panelsamtalet kommer att modereras av Filip Nyman.

Sigurður Bjarki Haraldsson är lagkapten i Dota 2 för Permastunned Gaming där alla lagmedlemmar har en fysisk funktionsvariation. Deras organisation startade i februari och har redan börjat etablera sig i e-sportvärlden.

Pontus Hedenberg är grundare av HandiPLAY och arbetar ständigt kring hur vi kan inkludera människor med funktionsvariationer inom gaming. HandiPLAY arbetar för att alla ska kunna uppleva datorspelande men också i att arbeta fram parasport för e-sporten.

Ludwig Persson, masters student vid  Uppsala universitet i utbildningsvetenskap inriktning specialpedagogik. Världsrankad rullstolstennisspelare som ser och använder sin gaming som ett socialt verktyg och att arbeta med finmotorik och perception.

Gösta Karlsson sitter på Parasport Upplands förbund där han är ansvarig för skytte. Han började med att spela dator för att hantera smärtan. Han beskriver sig själv som målinriktad men inte alltid en teamplayer dock ändrade e-sporten inställningen. Har även jobbat med data sedan 1981! 

Mikael Eriksson är ledamot i Idrotts och Fritidsnämnden sedan 5 år tillbaka för Centerpartiet. Han är Intresserad av all sport, stort som smått och mycket fokus på hur kommunen kan utveckla Parasport/aktiviteter i Uppsala.

Bakom projektet står Birde, ABF i Uppsala län, EsportUnited, Svenska LAN-förbundet, USIF, Dalkurd FF, Parasport Uppland, HandiPLAY, Eloso Förlag med flera parter. Uppsala stöttar projektet. Vi använder oss av e-sportförbundet SESF certifiering av e-sportdomare och turneringar.