Dalkurd e-sport kommer till Birdie

Dalkurd lanserar en ny organisation, Dalkurd e-sport. Föreningen Dalkurd e-sport tillhör riksförbundet Esport United och kommer att jobba med att utveckla e-sport och gaming utifrån de värdegrunder och mål som Dalkurd FF har jobbat med sedan grundandet. Vi vill ta hand om våra unga, utbilda, fostra och växa dem till att bli framgångsrika spelare och att bli goda människor.

 

Är du Dalkurds nya spelare i FIFA? Dalkurd FF söker nu efter de bästa konsolspelarna som vill representera Dalkurd e-sport i FIFA turneringar. Vårt mål är att hitta spelare som kan representera Dalkurd i kommande säsonger i eAllsvenskan. Är du Dalkurds nästa spelare i FIFA på konsol? Ta reda på det genom att tävla i vår turnering på Birdiefestivalen 30 maj till 1 juni.

 

Dalkurd kommer till spelfestivalen Birdie på IFU Arenan under kristi himmelsfärdshelgen. Möt klubben och våra a-lagsspelare. Testa dina krafter i FIFA på konsol och 3 mot 3 i fotboll. Vinn merchandise, och ta chansen att få representera Dalkurd i FIFA turneringar på konsol. Länk till anmälningsformulär: https://forms.gle/uMDgHoFphv4grioc7

 

“Fotbollen utvecklas. Spelet sker inte längre bara IRL på fotbollsplanen utan även virtuellt i FIFA på konsol. Vi på Dalkurd ska vara där våra fotbollsintresserade ungdomar är. Därför värvar vi spelare i FIFA. Därför har vi ett eget gaming center. Därför är vi på Birdie” säger Johan Gustafsson, VD på Dalkurd FF.

 

“Som Sveriges äldsta datorfestival välkomnar vi Dalkurd till Birdie! E-sport och gaming inkluderar även traditionella sporter som fotboll men på spelkonsolen, och Birdie är festivalen för alla gamers.” säger Viktor Knaust, ordförande Birdie.

 

Kontakt

 

Johan Gustafsson

VD på Dalkurd FF

Johan.Gustafsson@dalkurd.se

 

Viktor Knaust

Ordförande Birdie

Viktor.Knaust@birdie.org

 

Om Birdie

Birdie är Sveriges största ideella datorfestival och även den äldsta i Sverige. Birdie startades redan 1993 och har arrangerat minst ett party per år sedan dess. Årligen samlar Birdie tusentals datorintresserade som programmerar, gör film, skapar bilder, tävlar i e-sport, träffas, nätverkar och testar nya saker. Här samlas den inofficiella framtiden inom IT.

www.birdie.org

 

Om Dalkurd FF

Dalkurd FF bildades 2004 i Borlänge som ett projekt för att hjälpa en grupp med ungdomar från olika etniska bakgrunder att hålla sig borta från kriminalitet. Sedan dess har klubben växt till att bli ett av Nordens största och mest spännande idrottsvarumärken. Under Dalkurds femtonåriga historia har klubben gått från att vara en förening i Division sex till att spela i Sveriges högsta division, Allsvenskan. En resa som saknar motstycke i den svenska fotbollshistorien. Dalkurd har sedan starten vuxit till att engagera miljontals personer både inom men också utanför Sveriges gränser. Med ledorden “Glädje är framgång” fortsätter föreningen sin färd mot att bli Sveriges modernaste fotboll- och e-sportförening.

www.dalkurd.se