Retrospelsmässan kommer till Birdie

Retrospelsmässan kommer till Birdie i Uppsala
Skandinaviens största spelkultursevenemang kommer till Uppsala och landar på datorfestivalen Birdie som är både Sveriges äldsta LAN och det största som arrangeras ideellt. Tillsammans skapar vi ”Birdie Retro” och kraftsamlar en mängd olika aktiviteter som har koppling till gamingkulturen.

Retrospelsmässan drar över 4000 besökare årligen i Göteborg och detta är ett led i att etablera sig i Uppsala. Evenemanget sker 10-12 maj på IFU Arena, som är Uppsalas största och nyaste idrottsanläggning.

Evenemanget kommer att ha den största utställningen som Retrospelsmässan gör vid sidan av det egna ursprungliga evenemanget i Göteborg. Totalt kommer 1000 m2 fyllas med aktiviteter, arkadspel, flipper, utställare, marknad, gamla spel och spelmaskiner!

Fredag kväll blir det konserter och musik från stora scenen med bland annat ett DJ-set med Psychophant VS Starchild. Fler artister och akter kommer att utannonserats senare.

Dessutom sker en rad olika tävlingar inom Demoscenen i programmering, gamedev, film, musik, foto och kreativt skapande med datorn. Under lördag kväll blir det en stor final för Birdies demoscen där de bästa bidragen visas upp inför publik.

”Birdie är retro! Vi har fortfarande aktiva arrangörer i evenemanget från 1993 när Birdie grundades och på den tiden var det som är retro idag senaste nytt! För oss är Retrospelsmässan en fantastisk samarbetspartner och vi delar både värderingar och visioner!” säger Viktor Knaust, ordförande föreningen Birdie

”Vi har länge haft tankarna på att expandera till Stockholm, och nu när vi fick chansen att landa på Birdie i Uppsala så var allt helt rätt! Vi delar samma passion för gamla spel och för gräsrötterna!” säger Johan på Retrospelsmässan

Kontakt

Retrospelsmässan
Johan
info@retrospelsmassan.se
www.retrospelsmassan.se

Birdie
Viktor Knaust
Ordförande
viktor.knaust@birdie.org
www.birdie.org

Om Retrospelsmässan
Retrospelsmässan är Skandinaviens största retrospelsevemang med ett årligt återkommande event i Göteborg. Den första mässan var 2010 och blev en storslagen succé, vilket gjorde att vi som arrangörer självklart ville fortsätta med detta. Grundtanken med mässan är att man ska kunna prova så mycket som möjligt av det som funnits i spelväg från 70-talet och fram till 90-talet. Dessutom ska man kunna handla retrospel i marknadsdelen. Nu kommer vi till Birdie och Uppsala

Om Birdie
Birdie är en av Sveriges största och äldsta datorfestivaler och äger rum Uppsala varje år under Kristi himmelsfärdshelgen. Birdie äger rum på IFU Arena som är Uppsalas största och nyaste arena. IP-Only levererar bredband.