Project: Phoenix Blue återuppstår på datorfestivalen Birdie

Esport och LAN-evenemanget Project: Phoenix Blue hittar ett nytt hem i Uppsala tillsammans med datorfestivalen Birdie.

Project: Phoenix Blue var planerat att bli ett av Halmstads fetaste LAN någonsin med stora turneringar i CS:GO, Hearthstone, och Super Smash Bros. Melee och med professionell tv-sändning på plats! Evenemanget skulle ha skett på Halmstad Arena på sportlovet den 22-25 februari. Tyvärr ställdes evenemanget in på grund av oklarheter om lokalkostnader.

Men precis som sin namne Fågel Fenix, så har Project: Phoenix Blue fått nytt liv igen tillsammans med datorfestivalen Birdie. Phoenix Blue kommer att arrangera turneringar i Hearthstone och CS:GO komplett med tv-sändningar på Birdie.

Deltagare som tidigare köpt LAN-biljetter till Project: Phoenix Blue kommer även att erbjudas en LAN-biljett till Birdie utan extra kostnad!

”Project: Phoenix Blue står precis för de värdegrunder och innehåll som vi på Birdie uppskattar. Att erbjuda dem plats i vårt ’fågelbo’ var självklart och vi ser stora värden att ha dem på plats! Och naturligtvis kommer de LANare som köpte biljett att få en ny plats på Birdie!” säger Viktor Knaust, ordförande för föreningen Birdie

”Nu kan vi fortsätta jobba för e-sporten och communityn utan att tappa fart. Nu ökar vi istället! Att få vara en del av Sveriges äldsta LAN känns inspirerande” säger Viktor Erlandsson, ordförande för föreningen Phoenix Blue

Kontakt

Project: Phoenix Blue
Viktor Erlandsson
Ordförande
v.erlandsson@phoenix.gg
www.phoenix.gg

Birdie
Viktor Knaust
Ordförande & festivalgeneral
viktor.knaust@birdie.org
www.birdie.org

Om Phoenix Blue
Phoenix Blue är en ideell förening grundad av esportentusiaster i maj 2017. Med utgångspunkt i Jönköping skapar de digital media och mötesplatser för ungdomar intresserade av esport och digitalkultur. Phoenix Blue ämnar att fostra nästa generation av digitala skapare.

Om Birdie
Birdie är Sveriges äldsta och största LAN som arrangeras ideellt. Birdie äger rum den 10-13 maj i Uppsalas nyaste och största idrottsanläggning, IFU Arena, och IP-Only står för snabbt internet. På Birdie sker mängder av esportturneringar, bland annat King of Nordic CS:GO, flera community cuper i olika spel, Gymnasiecupen i esport samt nu även Project: Phoenix Blue.