BirdieCon, en spelfestival för analoga spel

BirdieCon Pressrelease

Äntligen en spelfestival i Uppsala

BirdieCon är en spelfestival för analoga spel i Uppsala. Spelfestivalen lanseras tillsammans med den stora datorfestivalen Birdie och drivs av några av Uppsalas största spelföreningar tillsammans med de ledande spelbutikerna och med support från Studiefrämjandet i Uppsala.

BirdieCon äger rum på IFU Arena den 10-12 maj och besökarna kommer att få testa Magic, Carcassonne, Settlers of Catan och andra spännande brädspel, kortspel, figurspel – ja allt som hör den analoga spelvärlden till. Det kommer finnas gott om tillfällen att delta i både turneringar och spontana spel. På plats finns bland annat föreningarna Starfighters och BORK, och spelbutikerna Fantasia och Prisfyndet, och det kommer att bli olika aktiviteter, testa-på-spel och erbjudanden!

Det är gratis entré att besöka BirdieCon men för att få deltaga i turneringar med prispengar så måste man ha köpt en BirdieCon-biljett och anmält sig i förväg till turneringen.

”Uppsala har saknat en spelfestival för oss som gillar brädspel och sällskapsspel. Det finns många tusen aktiva brädspelare bara i Uppsala och vi tror att många kommer vara nyfikna att besöka oss. Vem gillar inte att träffa andra, umgås och spela spel? Vi är glada över att kunna bjuda in Uppsalas spelintresserade gratis till BirdieCon” säger Gustaf Af Geijerstam, ägare av spelbutiken Fantasia

”Vi på Starfighters tar spel på allvar. Vi har arrangerat ett nationellt mästerskap i spelet X-Wing i flera år nu och ser att tiden är mogen att ta det till en högre nivå. Med 10 000 kr i värden arrangerar vi X-Wing Swedes Championship 2018 och vi räknar med tävlande från hela Sverige kommer till oss för att kämpa under tre dagar om en finalplats” säger Patrik Zetterberg, ordförande och eldsjäl på spelföreningen Starfighters

”Birdie är en datorfestival, men vi som arrangerar är alla stora spelnördar som älskar spel i alla dess former. Och vi vet att våra LANare också gillar spel. Därför var det helt naturligt att vi bjöd med oss gänget bakom BirdieCon för att tillsammans möjliggöra Uppsalas första spelfestival. Nu är bara utmaningen hur jag ska kunna driva en datorfestival och samtidigt få vara med och spela brädspel på BirdieCon” säger Viktor Knaust, Ordförande och festivalgeneral på Birdie

“Vi tycker det är fantastiskt roligt att de analoga spelen blir en del av Birdie. Vi hoppas att detta ska bli en mötesplats mellan de analoga och digitala spelen och att många får möjlighet att prova på nya roliga spel och träffa nya spelintresserade människor” säger Per Carlsson, evenemangsansvarig på Prisfyndet

Kontakt

Starfighters
Patrik Zetterberg
Ordförande
patrik@starfighters.se
www.starfighters.se

Birdie
Viktor Knaust
Ordförande & festivalgeneral
viktor.knaust@birdie.org
www.birdie.org

Fantasia
Gustaf Af Geijerstam
Ägare & entreprenör
info@fantasiauppsala.com
www.fantasiauppsala.com

Prisfyndet
Per Carlsson
Evenemangsansvarig
prisfyndet@gmail.com
www.facebook.com/prisfyndet

Om BirdieCon
BirdieCon är Uppsalas nya analoga spelfestival och den äger rum i IFU Arena den 10-12 maj. Det är gratis entré att besöka BirdieCon men för att få deltaga i turneringar med prispengar så måste du ha köpt en BirdieCon biljett och anmält dig i förväg till turneringen.

Om Birdie
Birdie är en av Sveriges största och äldsta datorfestivaler och äger rum Uppsala varje år under Kristi himmelsfärdshelgen. Birdie äger rum på IFU Arena som är Uppsalas största och nyaste arena. IP-Only levererar bredband.

Om Starfighters
Föreningen Starfighters jobbar för att främja spelandet av Fantasy Flight Games X-Wing Miniatures Game. Föreningen är öppen för alla. Så är du intresserad av att prova spelet, hitta nya motståndare eller bara snacka om det så är du varmt välkommen att vara med. Vi har alla olika nivåer av spelare och alla olika nivåer av spelare är välkomna.

Om Fantasia
Fantasia är Uppsalas största figur- och brädspelsbutik. Här hittar man Games Workshops, Warlords och Infinitys fullständiga sortiment av figurer och tillbehör. Vi har även mer än 500 olika titlar av brädspel och sällskapsspel.

Om Prisfyndet
Prisfyndet är ett självklart val för spel och serier i Uppsala. Vi har ett brett utbud av brädspel, figurspel, kortspel, rollspel, amerikanska serier och manga till konkurrenskraftiga priser. Vi arrangerar också spelkvällar och turneringar i spel som Magic: the Gathering, Warhammer och Fantasy Flights Living Card Games.