2023.05.08

Snabbt och stabilt Internet från Global­Connect!

Sveriges äldsta LAN firar 30 år, uppkopplade av GlobalConnect!

I år firas 30 år, och festivalen har växt rejält sedan starten och blivit ett vattenhål för många ”sceners” som senare hamnat i framgångsrika företag inom IT eller dataspel. Birdie har blivit en plats för semipro-lagen i e-sport. En plats där de stora utövarna som tex tidiga Ninjas i Pyjamas hängde och en festival som idag fostrar framtidens kommande e-sportstjärnor. Något som Birdie däremot alltid har haft är LAN-kultur, något vi är mycket stolta över och kommer att fortsätta att värna om.

Den röda tråden som löper genom Birdie, den absoluta merparten av alla evenemang och alla år som festivalen har funnits har varit en. Uppkopplingen. Utan ett stabilt bredband som klarar Birdies alla önskemål, krav och krumbukter så finns ingen festival. Vi är därför stolta och glada över att kunna presentera GlobalConnect som festivalens huvudsponsor!

”Vi bygger ett stort företagsnät på ett par dagar, och kör sedan dygnet runt under hela Kristi himmelsfärdshelgen innan vi river på några timmar. Uppkopplingen ska tåla allt möjligt, från gaming, e-sport, streaming och allt vad det innebär att koppla upp hundratals deltagare. För oss på Birdie är uppkopplingen det enskilt viktigaste biten. Utan internet, ingen datorfestival! Med GlobalConnect kan vi nu fira 30 år med Birdie!” Säger Gabriel Fornaeus, ordförande och festivalgeneral på Birdie.

Läs mer: www.birdie.org
Köp biljett: https://www.birdie.org/biljetter/