Så blir du en e-sportförälder

”Så blir du en e-sportförälder” är en orienterande föreläsning som ger dig grundläggande koll på e-sporten, dess möjligheter och utmaningar. Skaffa dig ökad kunskap och nya perspektiv för att närma dig spelhobbyn och stötta dina barn i miljön!

Föreläsningen syftar också till utmana tidigare uppfattningar om e-sport och ge konkreta förslag på hur du kan prata om den med dina barn. Efter föreläsningen hålls även en frågestund om spel i allmänhet.

Föreläsare är Jesper Englin, utbildare för den ideella e-sportföreningen Female Legends, som jobbar för en tryggare svensk e-sport. Female Legends driver projektet Framtidens e-sport, där de bland annat arrangerar e-sportläger för tjejer och icke-binära. Ett annat syfte för projektet är att få fler föräldrar och andra vuxna att engagera sig i e-sporten, en miljö där vuxennärvaron annars är låg.

Eventet för föreläsningen: https://www.facebook.com/events/245021566913854/