E-sport för alla

Ett samtal om funktionsnedsättningar och e-sport. Filip Nyman i Birdie projektgrupp samtalar med Simon Lindström, Sverigemästaren i Hearthstone 2015, om hans upplevelser av scenen och hur det har påverkat honom. Hur hans diagnoser har påverkat honom och e-sportscenen. Samtalet kommer handla om hur organisationer och arrangörer av e-sport kan underlätta för att inkludera flera även personer med icke synliga funktionsnedsättningar. 

”E-sport för alla” är en uppföljning av förra årets projekt ”LAN för alla”. Tillsamman med olika organisationer tittar vi närmare på e-sport och inkludering av gamers med funktionsnedsättningar. Projektet stöds bland annat av e-sportförbundet SESF, studieförbundet ABF och Esport United med flera. 

Under Birdie 30 Online har vi sänt flera intervjuer lyfter dessa frågor. Tillsammans med Prima eSport har vi bland annat intervjuat representant för idrottsföreningen USIF hur de jobbar med tennis, e-sport och parasport, lokalpolitiker i Uppsala som lyfter engagemanget kring Birdie, e-sport och parasport, ordföranden för Permastunned Gaming som organiserar gamers med olika funktionsnedsättningar, med flera.