Birdie Scene

Demo
Det coolaste. Programmera effekter, 3d-snurr-grejer och musik tillsammans i en audiovisuell lycko-kakafoni. Vill man skryta med att man kan mycket är det Demo man ska ställa upp i.

Streaming Music
Gör musik på ditt favoritsätt! Dra i sliders i FL, plinka på gitarren eller sampla moduler i tvättstugan, alla sätt är tillåtna i den här tävlingen(så länge du lämnar in en fil i godkänt format ;).

Tracked Music
Många legendariska musiker började sin karriär i en tracker. Nu kan du också begränsa dig med flit! Kan dunz0r tracka kan du också tracka

Animation Video
Är du näste Bergman? Näste Uwe Boll? Eller gillar du bara att rendera coola grejer? Lämna in din bästaste film i Birdies kortfilmstävling. Det bidrag som finner juryns gillande kommer även att visas på Uppsala Kortfilmfestival i oktober!

Freestyle GFX
Kan du rita? Inte? Det gör inget! Klart du ska vara med och tävla i vår grafiktävling! Hur du skapar alstret är helt upp till dig; 3D-rendering, Photoshop, program som gör pixelart av radiovågor eller ritat för hand.

Freestyle Photo
Årets tema för vår stora fototävling är ”Barndom”, fri tolkning. En jury med medlemmar ifrån Uppsala Fotofestival (:O) och Birdie Scene kommer att välja ut vinnarna. En del bidrag kommer att skrivas ut för att visas upp på Uppsala Fotofestivals utomhusutställning ”Planket” 2021. Fatta, folk utomhus kommer att titta på ditt foto!

Birdie Samarbetar med  Uppsala Fotofestival och Uppsala Kortfilmfestival för att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, bilder, musik, demos på sin dator. Birdie genomför en satsning på demoscene-kulturen med stöttning av Uppsala kulturförvaltning.

Glöm inte att du måste vara medlem i Birdie för att deltaga. Bli medlem här: https://party.birdie.org/register