Kortfilmer på Birdie 30 Online

Det blir kortfilmsvisning på Birdie 30 Online! Förra årets succé med filmvisning tillsammans med Uppsala Kortfilmfestival kommer tillbaka. Vi firar Birdie 30 Online med nya spännande kortfilmer varje dag! Twitch: www.twitch.tv/birdietv/ 

Exklusivt för Birdie har Uppsala Kortfilmfestival satt samman tre program med uppfinningsrika kortfilmer. Gemensamt för filmerna är att de på olika sätt leker med film som medium, ofta med utgångspunkt i spelvärlden. Det blir en spännande kombination av uttryck och en varierad skara filmer som sällan når publiken här i Sverige utanför Kortfilmfestivalen.

Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, demos, bilder, musik på sin dator. Birdie genomför en satsning på demoscene-kulturen med stöttning av Uppsala kulturförvaltning.

Uppsala Kortfilmfestival arrangerades för första gången 1982 och är idag en av Europas största kortfilmfestivaler. Årets festival äger rum 19-25 oktober på fyra biografer i centrala Uppsala. Under en vecka visas 300 kortfilmer från mer än 60 länder. Dessutom arrangeras ett stort antal samtal, föreläsningar, workshops, fester mm. Läs mer om festivalen på  www.shortfilmfestival.com.