Datorfestivalen Birdie 30 blir Birdie 30 Online!

Varje år kommer tusentals med gamers, sceners och LANare till Uppsala för att ta del av den klassiska festivalen Birdie, men årets evenemang blir online på grund av Covid-19. Nästan allt vi gjorde på plats i IFU Arena kommer vi kunna genomföra online. Under festivaldagarna kommer Birdie 30 att sända live och förinspelat material från ESEN eSports TV studio. E-sportsturneringar med finaler, demoscenen med fantastiska digitala kreationer, funtours på nätterna, musik, filmvisning tillsammans med Uppsala kortfilmfestival, fototävling med Uppsala fotofestival, spelning med Salongsorkestern och mycket mer. Målet är att skapa en skön Birdiekänsla för alla gamers som är isolerade hemma. Årets Birdie kommer vara tillgängligt för alla och kostar så klart inget att ta del av! De närmaste veckorna kommer vi släppa en rad nyheter om tävlingar, turneringar och aktiviteter.

– Birdie reser sig likt fågel Fenix! Att ställa in Sveriges äldsta datorfestival på grund av Covid-19 var inget alternativ, därför är vi glada över den stöttning vi får av Uppsala kommun och av vännerna på ESEN eSports som möjliggör att vi kan genomföra Birdie 30 Online! Årets festival är det trettionde evenemanget sedan starten 1993. Och det måste vi fira! Just nu behöver alla gamers lite mera Birdie i sina liv!, säger Rasmus Karlsson, Ordförande på datorfestivalen Birdie.