UNT officiell mediapartner till datorfestivalen Birdie

UNT officiell mediapartner till datorfestivalen Birdie

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2020 13:36 CET

​Sveriges äldsta datorfestival, Birdie, grundades 1993. Sedan dess har det stora LAN-partyt varit ett återkommande evenemang i Uppsala och är nu en av Sveriges största och mest intressanta datorfestivaler. Många tusen spel- och datorintresserade har besökt Birdie genom åren.

Birdie går denna gång av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, den 21–23 maj, på IFU Arena i Uppsala. Projektledaren på Birdie, Ola Stafhammar, ser fram emot det nya samarbetet med Mediehuset UNT och det expanderande evenemanget som nu blir det trettionde i ordningen.
   – Tillsammans med UNT presenterar vi en ny mässa, Birdie Expo, som är öppen för alla dataspelsintresserade att besöka, berättar Ola.

Birdie Expo blir en mässa som lockar med utställare, gaming, e-sport, cosplay, konserter och film. Invigningen sker torsdagen den 21 maj klockan 15.00 med Salongsorkestern som framför stycken ur Sagan om Ringen och musik från olika dataspel. Uppsala kortfilmsfestival visar fantastiska filmer varje dag och Gymnasieligans finaler i e-sport utkämpas där Sveriges bästa skola kommer att utses.
   – Vi ser att e-sport är lika naturligt som en cup i fotboll. Nu tar vi ett första steg tillsammans med UNT och bjuder in till vår växande datorfestival, säger Rasmus Karlsson i Birdies projektgrupp.

Mediehuset UNT är Upplands ledande mediehus, vars huvudsyfte är att göra Uppsala till den bästa platsen att leva och verka på. Den digitala utvecklingen är också central på flera plan, varför UNT:s samarbete med Birdie faller sig naturligt.
   – Vi ska vara med där det händer i Uppsala, och utveckla våra tjänster och erbjudanden för både befintliga och framtida läsare och följare, säger Kalle Sandhammar, chefredaktör och VD på Upsala Nya Tidning, och fortsätter:
 – E-sporten växer och hittar in i skolor, idrottsklubbar och det lokala näringslivet. Vi vill gärna vara med och skapa nya möjligheter runt detta, konstaterar han.

​För mer information, kontakta:

Joakim Bech
Projektansvarig, UNT
​Tel: 072-215 30 13
​Mail: joakim.bech@unt.se