Uppsala Fotofestival goes Birdie – Women in Games

Uppsala Fotofestival goes Birdie – Women in Games

Birdie och Uppsala Fotofestival presenterar stolta en fototävling med temat Women in Games. 

Deltagare i tävlingen får skicka in max 5 bilder antingen via Instagram med hashtaggen  #uff_womeningames eller mejla in bilderna till  info@uppsalafotofestival.se

Senast den 7 juni ska alla bilder vara upplagda/inlämnade. En jury med medlemmar från Uppsala  Fotofestival och Birdies projektgrupp utser vinnaren, som får ställa ut sina bilder på Uppsala Fotofestival i september 2019 liksom i båda festivalernas Instagramflöde. I priset ingår även en skön KAMERAMUGG och VIP-festbiljett för två på fotofestivalen. Och ÄRAN så klart. Samtliga deltagares bilder visas i ett bildspel på Uppsala Fotofestival.

Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar foton, film, bilder, musik, demos på sin dator. Birdies satsning på Demoscenen stöds av kulturnämnden i Uppsala.

I år hålls Uppsala Fotofestival för sjätte gången, och årets tema är just KVINNOR, för att lyfta och hedra kvinnor i ett globalt perspektiv. Uppsala Fotofestival startades 2010 av Anna Lundgren och Idit Margulis. Under dessa år har festivalen vuxit och blivit en internationell festival med ett digert program: utställningar, föreläsningar, workshops och panelsamtal. Uppsala Fotofestival sker 26-29 september.

En biljett för en dag till Birdie kostar 100 kr och 200 kr för alla tre dagar. Barn upp till 11 år går gratis i betalande vuxens sällskap.