Turneringar i Hyperspace Trials, Armada & Legion på BirdieCon


Mellan den 30 maj och 1 juni så har du möjlighet att ta del av Star Wars turneringar som anordnas av Starfighters i samarbete med spelbutiken Fantasia Uppsala och BirdieCon.  

 

OBS! Begränsat antal platser, så anmäl dig i tid för att säkra dig en plats.
Datum & tid

* Hyperspace Trials: torsdag & slutspel fredag, registrering kl.09.15-09.45. Anmälningsavgift 200 kr

* Legion: fredag, registrering kl.09-09.30. Anmälningsavgift: 100 kr 

* Armada: lördag, registrering kl.09-09.30. Anmälningsavgift: 100 kr 

Anmälan: https://forms.gle/FisNLdSJZzP9T6Nq9

 

Turnering X-Wing Hyperspace Trials

Vägen till världsmästerskapen ligger öppen. I samarbete med BirdieCon erbjuder Starfighters och Fantasia Uppsala möjligheten att vinna inträde till Worlds. Som ni vet är det endast ett selekt fåtal som kommer få en inbjudan till årets världsmästerskap i X-Wing. Vår Hyperspace Trial är en av de vägar man kan gå för att vinna sig den möjligheten. Segraren tar förutom trofén även med sig en inbjudan att spela i detta prestigefyllda mästerskap.

 

Turneringen kommer att gå under torsdag och fredag med swiss på torsdagen och top cut på fredagen. Vi siktar på att starta första matchen kl 10:15 och räknar då med att vara klara före nio på kvällen på torsdag. Registreringen öppnar så snart vi kommit på plats. Vi hoppas på 9:15, men vi kan inte lova något i detta tidiga skede.

 

Under fredag pågår top cut och vi planerar erbjuda sidopoddar där fyra, eller åtta spelare utgör en pod som går under tre rundor. Mer detaljer om det senare. Det finns tyvärr begränsat med plats så vi kommer ha ett tak på femtio spelare. Vänta inte för länge med att reservera din plats. Starta motorerna och möt oss på andra sidan hyperväggen.

 

Dagar: 30-31 maj (torsdag och fredag)

Registrering öppnar ca 9:15. Matchstart ca 10:15

 

Turnering i Legion

Den 31 maj så håller Starfighters i en Legion turnering. Vi spelar 3 rundor swiss utan någon top cut. Varje spelare behöver ta med sig en egen arme samt två stycken utskrivna armélistor. Man behöver inte skicka in sin lista i förväg så man kan anmäla sig direkt och bestämma listan fram till registrering på turneringsdagen. Turneringarna kommer hålla ungefär de schemat vi visas upp nedan. Priskit kommer att informeras vid ett senare tillfälle. Vi kommer även att hålla en målartävling i samband med Legion turneringen.

Schema fredag 31 maj

09:00 – 09:30 registrering

09:45 – 12:15 match 1

12:15 – 13:15 lunch

13:15 – 15:45 match 2

16:00 – 18:30 match 3

18:45 prisutdelning

 

Turnering i  Armada 

Den  1 juni så håller Starfighters i en Armada turnering. Vi spelar 3 rundor swiss utan någon top cut. Varje spelare behöver ta med sig en egen flotta samt två stycken utskrivna armelistor. Man behöver inte skicka in sin lista i förväg så man kan anmäla sig direkt och bestämma listan fram till registrering på turneringsdagen.Turneringarna kommer hålla ungefär de schemat vi visas upp nedan. Priskit kommer att informeras vid ett senare tillfälle. 

Schema lördagen 1 juni

09:00 – 09:30 registrering

09:45 – 12:15 match 1

12:15 – 13:15 lunch

13:15 – 15:45 match 2

16:00 – 18:30 match 3

18:45 prisutdelning

(schemat kan komma att ändras vid stort antal deltagare)

Om BirdieCon

Uppsalas nya spelkonvent BirdieCon är tillbaka i år igen. Vi håller till på IFU Arena den 30 maj – 1 juni. Det är gratis entré att besöka BirdieCon men för att få deltaga i turneringar med prispott så måste du betala en anmälningsavgift och ha föranmält dig till turneringen. Bakom BirdieCon står bland annat spelbutiker, spelföreningar, Sverok Mälardalen samt Studiefrämjandet i Uppsala.

Läs mer om konventet på https://www.birdie.org/index.php/birdiecon/

Om Starfighters

Vi som håller i turneringen är från Starfighters och  är en spelförening i Uppsala som träffas regelbundet på Ljusbärargatan 2 i studiefrämjandets lokaler och spelar Fantasy Flight Games Star Wars figurspel X-wing miniatures, Armada, Legion och Imperial assault.

För mer info eller frågor: http://www.starfighters.se/