Kortfilmfestivalen goes Birdie – Pixels

Torsdagen 30 maj kl 20:00 inleds samarbetet mellan Birdie och Kortfilmfestivalen med en filmvisning!

Pixels (Regi: Patric Jean, Frankrike 2010, 2 min.)
Hjältarna från 8-bitarsspelen är tillbaka! Den här gången för att bokstavligen ta över New York.

Exklusivt för Birdie 29 har Uppsala Internationella Kortfilmfestival satt samman ett program med fem uppfinningsrika kortfilmer. Gemensamt för filmerna är att de på olika sätt leker med film som medium, ofta med utgångspunkt i spelvärlden. Det blir en spännande kombination av uttryck och en varierad skara filmer som sällan når publiken här i Sverige utanför Kortfilmfestivalen.

Samarbetet är ett led i att stärka och fördjupa Demoscenen på Birdie där kreatörer möts och skapar film, bilder, musik, demos på sin dator. Birdies satsning på Demoscenen stöds av kulturnämnden i Uppsala.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival arrangerades för första gången 1982 och är idag en av Europas största kortfilmfestivaler. Årets festival äger rum 21-27 oktober på fyra biografer i centrala Uppsala. Under en vecka visas 300 kortfilmer från mer än 60 länder. Dessutom arrangeras ett stort antal samtal, föreläsningar, workshops, fester mm. Läs mer om festivalen på  www.shortfilmfestival.com.

En biljett för en dag till Birdie kostar 100 kr och 200 kr för alla tre dagar. Barn upp till 11 år går gratis i betalande vuxens sällskap.