Birdie ingår strategiskt samarbete med SESF

Sveriges äldsta datorfestival, Birdie i Uppsala, har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal med e-sportförbundet SESF för att stärka och utveckla e-sporten i Uppsala och i Sverige. Birdie och SESF har arbetat tillsammans under flera år tillbaka och samarbetsavtalet syftar till att tydligare lyfta fram e-sporten på evenemanget.

Samarbetsavtalet innebär att SESF kommer att finnas på plats med representanter. Birdies turneringar ansluter sig till SESF turneringsrekommendationer och medverkande spelare ska ha en giltig spelarlicens. Birdies e-sportadmins kommer att stöttas av utbildade e-sportdomare.

SESF är Sveriges representant i det internationella e-sportförbundet som samlar 54 medlemsländer. SESF utser det svenska landslaget i e-sport som sedan representerar Sverige vid det årligt återkommande e-sportVM. Tillsammans med SESF ser Birdie möjligheten att dra e-sport VM till Sverige och att Uppsala skulle kunna vara en värdstad.

Sedan 2018 betraktas Birdie av Uppsala kommun som en part som arrangerar idrottsarrangemang och cuper och åtnjuter sk ”idrottsrabatt” när det gäller hyra av lokaler. Birdie är även plats för välkända idrottsföreningar som söker sig till e-sporten. Dalkurd FF kommer till Birdie för att hitta FIFA-spelare på konsol. Upsala Studenters idrottsförening kommer till Birdie och lanserar USIF e-sport och erbjuder numera läger för sina medlemmar där man får uppleva både tennis, fys-övningar och tennis på konsol.

Birdie är platsen för turneringen King of Nordic CS:GO som hade 1,3 miljoner visningar på Twitch under Birdie 2018. På Birdie sker även finalerna för Gymnasieligan som samlar lag från skolor över hela landet. De svenska mästerskapen i ehockey sker på Birdie. Birdie är en av platserna för Tekken World Tour. Birdie drar även några av Sveriges största communitys inom de största e-sportspelen.