SCL är här!

NHLGamer har baserat på spelarnas förfrågan bestämt att starta upp en exklusivt Svensk liga – SCL. Vår Svenska publik har fått vänta länge väl, då GCL och RCL har rullat på bra i några säsonger och Finnarna har fått avnjuta sitt eSM och IS Cup.

Målgruppen för SCL är Svenska lag som vill uppleva NHL 19 6vs6 på den absolut högsta nationella nivån. Vi upplever att den svenska NHL-communityn redan är rätt långt utvecklad och därmed är vårt mål att producera en högklassig och fartfylld liga redan från säsong ett. För att göra detta på bästa möjliga vis har vi gått ihop med Birdie, Esport United och SESF – med hjälp av våra nya partners kommer vi att organisera en utmärkt liga och finaleventet på Birdie i Uppsala mellan 30.5 och 1.6. Ligan kommer fungera som en officiell SM-turnering och prispotten är totalt 50 000 kr.

Utöver detta så kommer vi även ordna en SM-turnering i NHL 1-mot-1 på Birdie. Både PS4 och Xbox spelare är välkomna att delta. Formatet kommer att uppstå av kvalspel online vartefter de 16 bästa spelarna kommer att tävla live på Birdie. Prispotten i 1-mot-1 NHL kommer vara totalt 15 000 kr. Registreringen för turneringen öppnas snart, följ oss på våra sociala medier för att vara först om informationen!

SCL går av stapeln den 16:e april och kulminerar som sagt på Birdie i Uppsala mellan den 30:e maj och den 1:a juni, vi hoppas att se er alla där! Ifall du inte har möjlighet att delta live så streamas matcherna på våran Twitchkanal www.twitch.tv/nhlgamer. 

 

OM NHLGAMER

NHLGamer är Europas största plattform för tävlingsspelande i EA SPORTS NHL-serie. Sajten lanserades 2015 och har snabbt växt i såväl professionalitet som funktionalitet.

NHLGamer har varit den marknadsledande organisatören av turneringar och ligor i EA SPORTS NHL-serie, såväl online som offline. Dess flaggskepp, European Championship League (ECL), har nyligen avslutat sin åttonde säsong och är mycket uppskattad bland sidans medlemmar.