Aria Disconnect

På Birdie får du ta del av spelet Aria Disconnect och möta dess grundare Kimmo.

Jag heter Kimmo Savilampi, född i Norbotten, har bott både i söder och uppe i Haparanda men bott största delen av mitt liv nere i södra delen av Sverige och bor just nu i Västerås med min sambo Malin och våran katt som passande nog heter Samus!

Min passion för TV-Spel började redan för länge sen, ända sen när jag höll en NES kontroll i handen för första gången. Jag är en gamer rakt igenom, med en extra stor kärlek till just retrospel då jag anser att spelen var som bäst just då, ”Förr i tiden”. Idag har jag en stor samling TV-Spel & konsoler allt från NES till Switch, & Playstation till PS4.

Om Aria Disconnect

Aria Disconnect är en historia som började nånstans tidigt 2017, men själva idén & passionen att skapa ett helt eget TV-Spel började en dag på hösten 2013 när jag mitt i allt, helt plötsligt fick en ide som kändes så uppenbar och så rätt, som en uppenbarelse helt enkelt. Nämen så var det. Med ett pirr genom kroppen började jag skissa på en karaktär och olika vapen i ett kollegieblock på mitt dåvarande jobb. ”Jag ska skapa ett eget TV-Spel”.

Jag skaffade fler kollegieblock, fortsatte skissa och dokumentera ider, och började även i denna fas skapa låtar jag tyckte spelet skulle ha. Det spel jag satt och skapade då var ett Top Down Cyberpunk Action RPG som jag kallade Crescent Collar. Detta spel blev lagd på hyllan av olika orsaker och jag pausade mitt spelskapande helt i princip. Jag kände inte att jag hade nog med kunskap & erfarenhet,  speciellt i kodandet. ”Jag suger på det här helt enkelt”.

Jag gick igenom en del olika program man kunde utveckla TV-spel med, (Unity 3D, Stencyl, Game Maker Studio, Clickteam Fusion) men kände inte att jag kunde något utav dom bra nog, då jag tyckte att det saknades mycket kunskap från min sida, men att det även saknades bra dokumentation. Alla program hade något som saknades just då.

Men en dag tidigt 2017 bestämde jag mig för att ge mig på detta igen. Jag fick nys om att Game Maker hade släppt en version som hade stöd för 60 FPS  och då började allt, på riktigt! Men denna gång ska jag återanvända ider från Crescent Collar och skapa ett platformer spel, jag ska skapa en Metroidvania! Fast med Cyberpunk känsla, på ett BRA sätt! Och här står jag nu 2 år senare, med Aria Disconnect och satsar för fullt på detta. Detta ska förbanne mig bli av, Aria Disconnect ska bli det Super Nintendo spel jag aldrig fick uppleva som liten, som jag vill att du ska spela.

Läs mer: https://www.ariadisconnect.com

Köp en dagsbiljett till Birdie för bara 100 kr. Barn upp till 11 år går gratis tillsammans med betalande vuxen. Upplev Sveriges äldsta datorfestival, ett expo med utställare, fynda på nördloppis, ta del av aktiviteter på scenen, testa konsolspel, hoppa i hoppborg, följ matcher i e-sport på King of Nordic scenen.

Säkra biljett idag! https://www.esportrait.com/events/33-birdie-29