SISA kommer till BirdieCon!

Uppsalas äldsta (?) spelförening – Svenska Institutet för Strategisk Analys kommer hålla ett stort påhittat, historiskt slag på BirdieCon. Tiden är juni 1815 och platsen är ett några mil söder om byn Quatre Bras. Napoleons, ska det visa sig, sista fälttåg drar fram genom Belgien och striderna är hårda. Ett stort slag är på väg att starta runt Quatre Bras och franska styrkor pressar sig framåt mot den lilla staden, där allierade britter, holländare och Nassautrupper finns…
Strax utanför staden Gosselies marscherar en fransk styrka norrut för att förstärka anfallet mot Quatre Bras. I ett desperat försök att hindra framryckningen och trycket mot de brittiska och holländska trupperna i Quatre Bras, ställer sig en allierad del av en division i vägen för att stoppa fransmännens framryckning…
Vi kommer att spela med ”Warlord Games” regler ”Black Powder” och alla som vill prova på att naturligtvis välkomna att rulla lite tärningar. Aktiviteten är gratis. Black Powder är lätt att komma in i regelmässigt och spelets stora drivkraft är att man ska ha roligt och vara en gentleman vid spelbordet (det står uttryckligen i reglerna! 🙂 )… Det är inte mycket som slår ett lyckat kavallerianfall eller en vältajmad motattack av en infanteribrigad! Jag lovar!
Kom till BirdieCon lördagen den 12/5, kl 11-16, och spela med oss!
SISA är en spelförening som funnits i Uppsala i över 25 år. Det finns runt 20-25 medlemmar i olika åldrar, som samlas flera dagar i veckan i spellokalen på Källparksgatan för att spela allt från brädspel, rollspel och figurspel. Läs mer om oss: http://www.sisa-uppsala.se
BirdieCon är Uppsalas nya analoga spelfestival och den äger rum på IFU Arena den 10-12 maj. Det är gratis entré att besöka BirdieCon men för att få deltaga i turneringar med prispengar så måste du ha köpt en BirdieCon biljett och anmält dig i förväg till turneringen. Bakom BirdieCon står spelbutiker, spelföreningar och Studiefrämjandet i Uppsala.