Gymnasiecupen landar på Birdie

Gymnasiecupen i esport och Sveriges äldsta datorfestival, Birdie i Uppsala, presenterar stolta ett flerårigt samarbete där LAN-festivalen blir finalplats för esportande gymnasieelever. Gymnasiecupen grundades 2015 och har sedan dess haft hundratalet skolor och fler än 1300 elever som deltagit i turneringarna. Det är Sveriges största och äldsta esportturnering för gymnasieskolorna.

Vårterminens spel blir i CS:GO och Hearthstone och gymnasiecupen startar med en onlineturnering. På Birdie blir det finalomgångar där de två bästa gymnasielagen som kvalats fram online möter de två bästa lagen som kvalas fram på plats. Finalerna kommer kunna följas på plats och online via Twitch. Tillsammans kommer vi nu kunna erbjuda skolorna att vara på plats på datorfestivalen, möjlighet att ta del av en rad olika kunskapstävlingar i programmering och kreativt skapande med datorn samt föreläsningar.

”Vi såg tydligt att skolorna och lagen efterfrågade fysiska finaler på LAN, och i Birdie har vi hittat en partner som delar våra värdegrunder och visioner. Tillsammans kan vi nu erbjuder en helhet för skolorna!” säger Henrik Anger på GBG E-sport HB, grundare av Gymnasiecupen

”Birdie är Sveriges största LAN som drivs ideellt. Vi ser stora värden i att gymnasieskolorna och gymnasiecupen kommer till oss. Nu när vi arrangerar Birdie i Uppsalas största och nyaste idrottsanläggning, IFU Arena, så finns det gott som möjligheter för Gymnasiecupen och Birdie att växa!” Säger Viktor Knaust, ordförande föreningen Birdie

Läs mer på http://gymnasiecupen.se/birdie/

Kontakt:

GBG E-sport HB
Henrik Anger
Grundare gymnasiecupen
0766 348561
henrik@gbgesport.com
http://gymnasiecupen.se/

Kontakta Birdie genom vår kontaktsida

Om Gymnasiecupen
Gymnasiecupen är en turnering inom esport för gymnasieelever. Den hölls för första gången 21-22 november 2015. Som första segrare stod Grillska Örebo. Gymnasiecupen är esportturneringen där gymnasieelever representerar sina skolor för att tävla om att bli bästa gymnasieskola i Sverige! Esporten ses oftast som en hobby eller något man gör för att fördriva tiden. Det finns få klubbar du kan träna/spela matcher med likt andra sporter, exempelvis fotboll. Detta har vi skapat ett attribut till när vi första gången genomförde Gymnasiecupen och gjorde skolorna till sina egna esport klubbar.

Om Birdie
Birdie är en av Sveriges största och äldsta datorfestivaler och äger rum i Uppsala varje år under Kristi himmelsfärdshelgen. Birdie äger rum på IFU Arena som är Uppsalas största och nyaste arena. IP Only levererar bredband.